Οι τραγικές εξελίξεις στο Ισραήλ υποχρεώνουν τα κρουαζιερόπλοια να ακολουθήσουν άλλες ρότες προκειμένου να αποφύγουν την εμπόλεμη ζώνη. Στο πλαίσιο αυτό και η Celestyal Cruises, η εταιρεία που χρησιμοποιεί τον Πειραιά και το Λαύριο ως home port, εξετάζει νέους εναλλακτικούς προορισμούς όπως είναι η Αδριατική.

Τα παραπάνω αποκάλυψε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Celestyal, κ. Κρις Θεοφιλίδης μιλώντας στο περιθώριο της εκδήλωσης παρουσίασης του νέου κρουαζιερόπλοιου της εταιρείας του Celestyal Journey το προηγούμενο Σάββατο στον Πειραιά.

Ο πόλεμος στο Ισραήλ αλλάζει ρότα στην κρουαζιέρα – Πώς επηρεάζεται η Ελλάδα

Οι εταιρείες κρουαζιέρας είναι υποχρεωμένες τις αμέσως επόμενες ημέρες να λάβουν οριστικές αποφάσεις για τα προγράμματα τους το 2024 και το 2025. Εξετάζοντας την κατάσταση στο Ισραήλ σχεδιάζουν εναλλακτικά σενάρια προορισμών για το 2024 και 2025. Προς το παρόν πάντως όλες οι εταιρείες όπως και η Celestyal ακύρωσαν για τον επόμενο μήνα τις προσεγγίσεις στα λιμάνια του Ισραήλ.

Η Celestyal αποκάλυψε ο κ. Θεοφιλίδης, στο πλαίσιο αναζήτησης νέων προορισμών εφόσον «κοπεί» το Ισραήλ, εξετάζει την περίπτωση να επεκταθεί με δρομολόγια στην Αδριατική.

«Σαν εταιρεία το 2024 έχουμε μόνο τρεις προσεγγίσεις για το Ισραήλ οπότε δεν είναι ιδιαίτερο πρόβλημα. Αντιθέτως άλλες εταιρείες κρουαζιέρας που έχουν πολύ περισσότερες προσεγγίσεις και ορισμένες εξ αυτών και home port τη Χάιφα ή άλλα λιμάνια θα πρέπει να λάβουν πιο δραστικές αποφάσεις. αποφάσεις. Εμείς εξετάσαμε την περίπτωση της Αδριατικής και έχουμε ήδη κάνει κάποιες δοκιμές. Σύντομά θα αποφασίσουμε», είπε ο κ. Θεοφιλίδης.

Το Celestyal Journey

Αναφερόμενος στο Celestyal Journey ο κ. Θεοφιλίδης σημείωσε ότι προσφέρει τις ανέσεις που θέλει ο επιβάτης. Φιλοξενεί 1.200 επιβάτες και έχει 50% περισσότερο χωρητικότητα, διαθέτει 280% περισσότερες καμπίνες με μπαλκόνια, περισσότερες σουίτες σε σύγκριση με το πλοίο που αντικατέστησε. «Επιδιώκουμε να προσφέρουμε αξέχαστες εμπειρίες και στη θάλασσα εκτός από τη στεριά όπου δίνουμε μεγάλη σημασία στον προορισμό», δήλωσε ο κ. Θεοφιλίδης.

Όπως τονίζεται, το νέο πλοίο διαθέτει επτά πολυτελή εστιατόρια, οκτώ υπέροχα μπαρ και σαλόνια, άπλετα ανοικτά καταστρώματα, δύο πισίνες και ένα ολόκληρο κατάστρωμα αφιερωμένο στην ευζωία. Όπως δηλώνει και το όνομά του, το πλοίο «ταξιδεύει» τους επιβάτες σε ένα επιμελημένο γαστρονομικό ταξίδι, με γεύσεις της Μεσογείου και όχι μόνο. Επιπλέον, το πλοίο διαθέτει χώρους γυμναστικής με μεγάλη γκάμα εξοπλισμού, ακόμη και γήπεδα τένις και μπάσκετ. Επίσης, για στιγμές χαλάρωσης υπάρχει σάουνα, ατμόλουτρο, τζακούζι και ο ειδικός χώρος Dream Den.

Το Celestyal Journey διαθέτει, επίσης, πολλά ανοικτά καταστρώματα, με δύο πισίνες και τζακούζι που προσφέρουν θέα και σύνδεση με τη θάλασσα – με το ένα ανοιχτό κατάστρωμα να προορίζεται για τους επιβάτες που διαμένουν σε σουίτες – και μια πισίνα με αναδιπλούμενη οροφή.

Η προσφορά στην οικονομία

Η Celestyal Cruises με home port από Πειραιά και Λαύριο την διετία 2022-2023 είχε σημαντική προσφορά στην τοπική οικονομία είπε ο κ. Θεοφιλίδης. Όπως υπολογίζει η εταιρεία διακίνησε πάνω από 110.000 επιβάτες εκ των οποίων οι 85.000 ήταν home, ξεκίνησαν δηλαδή και ολοκλήρωσαν το ταξίδι τους από κάποιο ελληνικό λιμάνι. Ξόδεψαν πάνω από 90 εκατ. ευρώ στους ελληνικούς προορισμούς.

Επίσης η ανακαίνιση του Celestyal Cruises στο μεγαλύτερο μέρος του έγινε σε ελληνικα ανυπηγεία που σημαίνει ότι διατέθηκαν πάνω από 16 εκατ. ευρώ σε τοπικές επιχειρήσεις.

Το Celestyal Journey έχει ξεκινήσει τα ταξίδια από τις 2 Σεπτεμβρίου και κάνει το δρομολόγιο Πειραιά-Θεσσαλονίκη- Κουσάντασι-Μύκονο-Ηράκλειο-Σαντορίνη-Μήλο- Πειραιά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ακτοπλοΐα
Στυλιανίδης: «Οι Βόρειες Σποράδες θα έχουν ανάλογο, ίσως και καλύτερο περιβάλλον ακτοπλοϊκών συνδέσεων από ό,τι ήταν πέρυσι»
Ακτοπλοΐα |

«Οι Βόρειες Σποράδες θα έχουν ίσως και καλύτερο περιβάλλον ακτοπλοϊκών συνδέσεων», λέει ο Στυλιανίδης

Η απάντηση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστου Στυλιανίδη στη Βουλή, σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Κωνσταντίνου – Βασίλειου Μεταξά