Το Minecraft είχε ήδη τη διάκριση ότι ήταν το βιντεοπαιχνίδι με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών. Σήμερα, ωστόσο κάνε ένα νέο άλμα σε μια νέα διάκριση, μετά την ανακοίνωση ότι έχει πουλήσει τον εκπληκτικό αριθμό των 300 εκατομμυρίων αντιτύπων.

«Καθώς πλησιάζουμε τη 15η επέτειο από το πρώτο λανσάρισμά του, το Minecraft παραμένει ένα από τα παιχνίδια με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών, με πάνω από 300 εκατομμύρια αντίτυπα να έχουν πωληθεί, αποτελώντας ένα ορόσημο που κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί στην αρχή αυτής της διαδρομής», δήλωσε μεταξύ άλλων η Helen Chiang, επικεφαλής των Mojang Studios.

Video games: Πλήγμα στα κέρδη εταιρειών από το τέλος των lockdown

Το νέο επίτευγμα ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια του Minecraft Live 2023, μια εκδήλωση ζωντανής ροής του Minecraft που μοιράζεται ειδήσεις και ενημερώσεις της κοινότητας και περιλαμβάνει μια ψηφοφορία στην οποία οι παίκτες μπορούν να ψηφίσουν ποιο νέο πλάσμα πρέπει να προστεθεί στο παιχνίδι. Φέτος, οι επιλογές για τους χρήστες είναι ανάμεσα σε ένα καβούρι, έναν αρμαντίλο και έναν πιγκουίνο.

Μακράν μπροστά

Για να έχουμε ένα μέτρο σύγκριση για τα 300 εκατ. αντίτυπα του Minecraft, αρκεί να σημειώσουμε ότι το Thriller, το μουσικό άλμπουμ με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών, έχει πουλήσει περίπου 70 εκατομμύρια αντίτυπα. Η κονσόλα με τις περισσότερες πωλήσεις, το PS2, πούλησε περίπου 155 εκατομμύρια μονάδες. Ακόμη και το δεύτερο βιντεοπαιχνίδι με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών, το Grand Theft Auto V, δεν πλησιάζει καν τα νούμερα του Minecraft, ξεπερνώντας τα 185 εκατομμύρια πωλήσεις.

Το Minecraft ανήκει σε μια δική του κατηγορία και πιθανότατα θα παραμείνει εκεί για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα — ή τουλάχιστον μέχρι να κυκλοφορήσει το Half-Life 3.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus