Υποχωρεί η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου εν αναμονή της έναρξης της συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Η απόδοση του 10ετούς υποχώρησε κατά περισσότερο από 2 μονάδες βάσης στο 4,85%, ενώ αντίθετα ενισχύθηκε του 2ετούς και διαμορφώθηκε στο 5,067%.

Ομόλογα ΗΠΑ: Οι υψηλές αποδόσεις μπορεί να βάλουν φρένο στην αύξηση των επιτοκίων

Σήμερα ξεκινάει η συνεδρίαση της Fed για τη νομισματική πολιτική η οποία θα ολοκληρωθεί με την απόφαση για τα επιτόκια την Τετάρτη. Οι αγορές αναμένουν ευρέως από τη Fed να διατηρήσει τα επιτόκια αμετάβλητα και ελπίζουν σε υποδείξεις σχετικά με το εάν είναι πιθανό να γίνει μια ακόμα αύξηση των επιτοκίων

Αρκετοί υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής δήλωσαν ότι πιστεύουν ότι τα επιτόκια δεν θα χρειαστεί να αυξηθούν τις τελευταίες εβδομάδες, αναφέροντας συχνά ως βασικό παράγοντα τις αυστηρότερες οικονομικές συνθήκες που επιφέρουν οι υψηλότερες αποδόσεις των ομολόγων. Οι υψηλότερες αποδόσεις συνδέονται συχνά με μια χαλάρωση της οικονομίας.

Οι επενδυτές αξιολόγησαν επίσης την κατάσταση της οικονομίας αφού το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε το πρόγραμμα δανεισμού του για τους τελευταίους τρεις μήνες. Το υπουργείο Οικονομικών στοχεύει να δανειστεί 776 δισ. δολάρια, το οποίο είναι χαμηλότερο από το προηγουμένως αναμενόμενο ποσό.

Την Τρίτη αναμένονται η έκθεση γαι την καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Οκτώβριο και ο δείκτης τιμών κατοικιών S&P/Case-Shiller για τον Αύγουστο. Βασικά οικονομικά στοιχεία θα δημοσιευθούν αργότερα μέσα στην εβδομάδα για τις θέσεις εργασίας του Οκτωβρίου, τα οποία θα αντικατοπτρίζουν εάν η αγορά εργασίας υποχωρεί.

Τέλος, η Τράπεζα της Ιαπωνίας ανακοίνωσε ότι θα διατηρήσει τα επιτόκια αμετάβλητα, αλλά θα κάνει την πολιτική ελέγχου της καμπύλης αποδόσεων πιο ευέλικτη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές