Μετά την ολοκλήρωση των απαιτούμενων ελέγχων ολοκληρώθηκε η καταβολή της ενίσχυσης προκαταβολής ύψους 70% για τα αγροπεριβαλλοντικά μέτρα και το μέτρο της βιολογικής γεωργίας – κτηνοτροφίας, η οποία ανήρθε σε 172.793.673,12 ευρώ.

Κατά των αποτελεσμάτων των πληρωμών, όπως επισημαίνει ο ΟΠΕΚΕΠΕ, οι ενταγμένοι παραγωγοί σε όλες τις δράσεις (Βιολογική Γεωργία, Κτηνοτροφία, Μελισσομία) και όλες τις προσκλήσεις, της 2ης πρόσκλησης της δράσης «Διατήρηση απειλούμενων αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων», της 3ης πρόσκλησης της δράσης «Κομφούζιο» του έτους αιτήσεων 2023, μπορούν να υποβάλουν ενστάσεις.

ΟΠΕΚΕΠΕ: Πληρωμές ύψους 172,8 εκατ. ευρώ – Ποιους αφορά

Οι εντάσεις μπορούν να υποβληθούν από τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου έως και την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου, ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος των δράσεων με τη χρήση των προσωπικών τους κωδικών.

Επίσης, ενστάσεις από τις 11 έως τις 22 Δεκεμβρίου μπορούν να υποβάλλουν και οι ενταγμένοι στις δράσεις 10.01.01 «Προστασία της άγριας ορνιθοπανίδας», 10.1.02 «Προστασία παραδοσιακού ελαιώνα Άμφισσας», 10.01.03 «Διατήρηση αμπελοκομικής πρακτικής στον αμπελώνα Ν. Θήρας» και 10.01.04 «Μείωση της ρύπανσης νερού από γεωργική δραστηριότητα» ενταγμένους παραγωγούς   του έτους αιτήσεων 2023.

Οι δικαιούχοι έχουν πρόσβαση στους αναλυτικούς πίνακες με τα στοιχεία του υπολογισμού της πληρωμής τους με τη χρήση των κωδικών τους στην διαδικτυακή εφαρμογή των Μέτρων:

Διόρθωση προφανών σφαλμάτων

Με την ενδικοφανή προσφυγή οι παραγωγοί μπορούν να προβούν σε διόρθωση προφανών σφαλμάτων που αφορούν στα παραστατικά συμμόρφωσης ή/και να προβάλουν αντιρρήσεις κατά των ευρημάτων (κωδικών) που έχουν προκύψει κατά την πληρωμή της προκαταβολής τους.

Παράλληλα, οφείλουν να κινήσουν τις απαραίτητες διοικητικές ενέργειες για τη διόρθωση των δεδομένων στη/στις μηχανογραφική/ές βάση/εις μέσω της/των οποίας/οποίων πραγματοποιούνται από το Πληροφορικό Σύστημα οι διασταυρωτικοί έλεγχοι.

Διευκρινίζεται ότι τα ευρήματα κατά των οποίων υποβάλλεται ενδικοφανής προσφυγή επανεξετάζονται μόνο μηχανογραφικά αντλώντας δεδομένα από τις σχετικές βάσεις. Ως εκ τούτου δεν αποτελεί αντικείμενο ελέγχου από επιτροπή στο πλαίσιο του Μέτρου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO