Σε κινήσεις αφομοίωσης των υψηλών επιπέδων αναλώθηκε σήμερα η Wall Street, ξεπερνώντας μάλιστα χωρίς μεγάλες αναταράξεις την τριπλή λήξη των παραγώγων, καθώς πλέον οι εκτιμήσεις για την επόμενη χρονιά έχουν βελτιωθεί μετά τη μετατόπιση στην πολιτική που σηματοδότησε νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα η Federal Reserve.

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Βαρίδι ο βρετανικός FTSE

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,16% στις 37.309 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε απώλειες 0,01% στις 4.719 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,35% στις 14.813 μονάδες.

Η νευρικότητα και η μεταβλητότητα σήμερα ωστόσο είχαν επικρατήσει ανα διαστήματα, ευλόγων, λόγω και της τριπλής λήξης των παραγώγων στην αγορά. Την ίδια ώρα, δεν έλειψαν και οι κινήσεις επιφυλακτικότητας που συνήθως γίνονται όταν οι αγορές βρίσκονται σε ιστορικά υψηλά. Ο S&P 500 απέχει λιγότερο από 1,6% από το κλείσιμο ρεκόρ που σημειώθηκε τον Ιανουάριο του 2022. Ο Nasdaq απέχει περίπου 8% από το υψηλότερο κλείσιμό του και περίπου 9% από το ενδοημερήσιο υψηλό όλων των εποχών.

Παρόλα αυτά, οι αμερικανικοί δείκτες έκλεισαν την έβδομη διαδοχική θετική τους εβδομάδα και ένατη για τον Dow. Ο Dow Jones κέρδισε 2,9%, ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 2,5%, ενώ ο Nasdaq Composite σημείωσε άνοδο 2,8% αυτή την εβδομάδα.

Ράλι

Το ράλι αυτής της εβδομάδας τροφοδοτήθηκε από την παραδοχή της Federal Reserve ότι οι προσπάθειές της να μειώσει τον πληθωρισμό είναι επιτυχείς, ενώ ο επικεφαλής της ανέφερε ότι έρχονται τρεις μειώσεις επιτοκίων το 2024, ενισχύοντας το επενδυτικό κλίμα. «Αυτό που ακούσαμε από τον πρόεδρο της Fed Powell ήταν ότι δεν έχει να κάνει με την οικονομία, δεν αφορά τις οικονομικές συνθήκες, δεν αφορά την αγορά εργασίας. Πρόκειται για τον πληθωρισμό και ο πληθωρισμός έχει πέσει αρκετά και γρήγορα», σχολίασε η Anastasia Amoroso, επικεφαλής στρατηγικής επενδύσεων στην iCapital.

Πάντως, ο πρόεδρος της Fed της Νέας Υόρκης, John Williams, προσπάθησε να κάμψει λίγο τις προσδοκίες και την ευφορία γύρω από τη μείωση των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα το επόμενο έτος. “Δεν μιλάμε πραγματικά για μειώσεις επιτοκίων αυτή τη στιγμή”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Williams.

“Οι μετοχές πήραν μια σημαντική ώθηση από τη συνεδρίαση της Fed την Τετάρτη, αλλά αυτή η άμεση ορμή ήταν βέβαιο ότι θα εξασθενούσε”, σχολίασε ο Chris Larkin, διευθύνων σύμβουλος συναλλαγών και επενδύσεων στην E-Trade. “Η αγορά δεν θα ανεβαίνει κάθε μέρα, ανεξάρτητα από το πόσο ισχυρή είναι μια τάση. Οι διορθώσεις και οι παύσεις είναι αναπόφευκτες, ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλες είναι ή πόσο διαρκούν”, πρόσθεσε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street