Ξαναρχίζουν από τις 8 Ιανουαρίου οι πτήσεις της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας Lufthansa προς το Ισραήλ, οι οποίες είχαν διακοπεί μετά την επίθεση της Χαμάς, στις 7 Οκτωβρίου.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, θυγατρικές της οποίας είναι η αυστριακή Austrian Airlines και η ελβετική SWISS, όλες οι εταιρείες του ομίλου από κοινού θα εκτελούν συνολικά 20 δρομολόγια από και προς το Τελ Αβίβ εβδομαδιαίως που ισοδυναμούν με περίπου το 30% του κανονικού προγράμματος. Οι τέσσερις από τις πτήσεις θα αναχωρούν από τη Φραγκφούρτη, τρεις από το Μόναχο και οι υπόλοιπες από τη Βιέννη και τη Ζυρίχη. Οι επιβάτες θα μπορούν να κάνουν κράτηση από τις 18 Δεκεμβρίου.

Αεροπορικές εταιρείες: Ιστορικό ρεκόρ 4,7 δισ. επιβατών το 2024

Από σήμερα ξανάρχισαν επίσης οι πτήσεις από και προς τη Βηρυτό, που είχαν διακοπεί στις 13 Οκτωβρίου.

«Ο Όμιλος Lufthansa συνεχίζει να παρακολουθεί στενά την κατάσταση ασφαλείας στο Ισραήλ και βρίσκεται σε στενή επαφή με τις τοπικές και διεθνείς αρχές», ανέφερε η αεροπορική εταιρεία. «Πιθανές προσαρμογές στο πρόγραμμα πτήσεων πρέπει να αναμένονται λόγω των μεταβαλλόμενων συνθηκών».

Οι περισσότερες διεθνείς αεροπορικές εταιρείες σταμάτησαν να πετούν στο Τελ Αβίβ λίγο μετά τις επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου και την επακόλουθη αντεπίθεση στη Γάζα από τα ισραηλινά στρατεύματα.

Ο πόλεμος οδήγησε επίσης πολλές αεροπορικές εταιρείες να πετούν σε ευρύτερες παρακάμψεις για να μείνουν μακριά από πιθανές επικίνδυνες ζώνες, παρατείνοντας τους χρόνους πτήσεων.

Η Lufthansa ανακοίνωσε στις 9 Οκτωβρίου ότι θα αναστείλει τις πτήσεις προς το Ισραήλ και ότι θα πραγματοποιήσει υπηρεσίες εκκένωσης για τους πολίτες τις επόμενες ημέρες.

Την εβδομάδα που ακολούθησε, οι περισσότερες άλλες διεθνείς αεροπορικές εταιρείες – από την Turkish Airlines έως την American Airlines και άλλους μεγάλους αερομεταφορείς των ΗΠΑ έπραξαν το ίδιο, αφήνοντας τον τοπικό αερομεταφορέα El Al Israel Airlines ως τη μόνη σημαντική αεροπορική σύνδεση με τη χώρα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή