To 56% των ατόμων στην Ευρωπαϊκή Ένωση ηλικίας 16 έως 74 ετών έχουν το 2023, τουλάχιστον τις βασικές ψηφιακές δεξιότητες, σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία έδωσε στη δημοσιότητα η ευρωπαϊκή στατιστική αρχή, Eurostat.

Το αντίστοιχο ποσοστό στην Ελλάδα διαμορφώνεται λίγο κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο στο 52,4%, με τη χώρα μας να καταγράφει το δέκατο χαμηλό ποσοστό.

Το 2023, το ποσοστό των ατόμων ηλικίας 16 έως 74 ετών που είχαν τουλάχιστον τις βασικές συνολικές ψηφιακές δεξιότητες ήταν υψηλότερο στην Ολλανδία (83%), ακολουθούμενη από τη Φινλανδία (82%) και τη Δανία (70%).

Στην άλλη άκρη του εύρους, το χαμηλότερο μερίδιο καταγράφηκε στη Ρουμανία (28%), ακολουθούμενη από τη Βουλγαρία (36%) και την Πολωνία (44%).

Ο δείκτης ψηφιακών δεξιοτήτων είναι ένας από τους βασικούς δείκτες απόδοσης στο πλαίσιο της Ψηφιακής δεκαετίας, η οποία καθορίζει το όραμα της ΕΕ για την ψηφιακή μεταμόρφωση. Ο στόχος για το 2030 είναι το 80% των πολιτών της ΕΕ ηλικίας 16-74 ετών να έχουν τουλάχιστον βασικές ψηφιακές δεξιότητες.

Οι τομείς

Οι συνολικές ψηφιακές δεξιότητες αναφέρονται σε πέντε τομείς: δεξιότητες παιδείας πληροφοριών και δεδομένων, δεξιότητες επικοινωνίας και συνεργασίας, δεξιότητες δημιουργίας ψηφιακού περιεχομένου, δεξιότητες ασφάλειας και δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων.

Για να έχουν τουλάχιστον τις βασικές συνολικές ψηφιακές δεξιότητες, οι άνθρωποι πρέπει να γνωρίζουν πώς να κάνουν τουλάχιστον μία δραστηριότητα που σχετίζεται με κάθε τομέα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
NASA: Έλαβε για πρώτη φορά μήνυμα με λέιζερ από το βαθύ Διάστημα
Τεχνολογία |

NASA: Έλαβε για πρώτη φορά μήνυμα με λέιζερ από το βαθύ Διάστημα

Έφτασε με ακραία ταχύτητα από απόσταση 1,5 φοράς μεταξύ Γης και Ήλιου – Η αποστολή στέφθηκε από επιτυχία, αποδεικνύοντας την αξιοπιστία του νέου συστήματος επικοινωνίας με λέιζερ αντί για ραδιοκύματα