Έως και 400 εκατ. δολάρια συμφώνησε να επενδύσει η BlackRock στην εταιρεία απεξάρτησης από τις εκπομπές άνθρακα Positive Zero με έδρα το Ντουμπάι μέσω ενός διαφοροποιημένου ταμείου υποδομής, ανέφερε η Positive Zero σε ανακοίνωσή της.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι η επένδυση θα βοηθήσει την Positive Zero, να προωθήσει και να ενισχύσει έργα ενεργειακής μετάβασης στις χώρες του Κόλπου

Κλιματικές επενδύσεις

Η εταιρεία ιδρύθηκε από την Creek Capital που εστιάζει στις κλιματικές επενδύσεις στα τέλη του περασμένου έτους για να συμπέσει με τη σύνοδο κορυφής του ΟΗΕ για το κλίμα COP27 στην Αίγυπτο, με τη συγχώνευση της εταιρείας ηλιακής ενέργειας SirajPower, της εταιρείας υπηρεσιών ενεργειακής απόδοσης Taka Solutions και της επιχείρησης μπαταριών κατά παραγγελία HYPR Energy.

Η Creek Capital συνιδρύθηκε από τον Mohammed Abdulghaffar Hussain, πρόεδρό της, και τον David Auriau, διευθύνοντα σύμβουλό της.

Ο Hussain είναι επίσης διευθύνων σύμβουλος του οικογενειακού ομίλου Green Coast Enterprises με έδρα το Ντουμπάι. Ο Auriau ήταν στο παρελθόν στην Alstom Power και στην εταιρεία συμβούλων Oliver Wyman.

Σύμφωνα με τον Hussain, η επένδυση προορίζεται να βοηθήσει στον στόχο της συνόδου κορυφής COP28 που φιλοξενήθηκε από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η οποία ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα, να τριπλασιαστεί η χωρητικότητα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας έως το 2030.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή