Έκρηξη σημειώθηκε σε ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο, με σημαία Παναμά και 18 μέλη πληρώματος, στη θαλάσσια περιοχή του Δούναβη στη Μαύρη Θάλασσα, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό δύο Ελλήνων ναυτικών.

Μαύρη Θάλασσα: Πλοίο φορτωμένο με ουκρανικά σιτηρά χτυπήθηκε πιθανώς από θαλάσσια νάρκη

Σύμφωνα με ουκρανικές πηγές, το πλοίο κατευθυνόταν στο λιμάνι της πόλης Izmail, στο Δούναβη, για να φορτώσει σιτηρά, και κινδύνευσε να βυθιστεί όταν χτυπήθηκε χθες το πρωί (27/12) από ρωσική νάρκη.

Προς το παρόν, δεν έχουν επιβεβαιωθεί οι ουκρανικοί ισχυρισμοί, που να αποδεικνύουν ότι η αιτία της έκρηξης στο φορτηγό πλοίο ήταν ρωσική νάρκη.

Ελαφρά τραυματισμένοι δύο Έλληνες

Πληροφορίες από το ελληνικό υπουργείο Ναυτιλίας, πάντως, αναφέρουν ότι από τα 18 μέλη του πληρώματος, ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος, που είναι Έλληνες, τραυματίστηκαν ελαφρά.

Το πλοίο δεν ζήτησε συνδρομή, ενώ έγινε γνωστό ότι είχε ξεκινήσει από λιμάνι της Ρουμανίας και πήγαινε στην Ουκρανία.

Η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera αναφέρει ότι «πολιτικό σκάφος υπό σημαία Παναμά που κατευθυνόταν σε λιμάνι του Δούναβη για να φορτώσει σιτηρά χτυπήθηκε από νάρκη του ρωσικού ναυτικού στη Μαύρη Θάλασσα, δήλωσαν οι ουκρανικές νότιες δυνάμεις άμυνας, προσθέτοντας ότι ξέσπασε φωτιά στο σκάφος και το σκάφος έχασε τον έλεγχο. Από την έκρηξη της νάρκης τραυματίστηκαν δύο ναύτες. Οι ναυτικές αρχές της Ουκρανίας έστειλαν ρυμουλκά για να απομακρύνουν το σκάφος και να το φέρουν στο λιμάνι».

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα