Στον απόηχο της ΚΕ του Σαββατοκύριακου, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα επιχειρήσει να διαμορφώσει όρους εξωστρέφειας από ένα δύσκολο ομολογουμένως διήμερο.

Η κρίση, που έγινε κρίση μετά τις παλινωδίες για την θέση του κόμματος στο ακανθώδες θέμα των ομοφύλων ζευγαριών φανέρωσε και τον δρόμο που πρέπει να διανυθεί από την ηγετική ομάδα αλλά και την συνεκτικότητα που πρέπει ως πολύτιμο υλικό να υποβοηθήσει τον χώρο. Ο χρόνος ούτε πολύς είναι, ούτε κανείς θα δώσει περίοδο χάριτος σε κανέναν.

Κρίσιμοι σταθμοί

Δύο κρίσιμοι σταθμοί έρχονται: το συνέδριο και οι ευρωκάλπες. Και τα δύο θα είναι καθοριστικά όχι απλώς για την θέση του ΣΥΡΙΖΑ στο νέο πολιτικό σκηνικό του «ενάμιση κόμματος» αλλά για την ίδια την ύπαρξή του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ του 2024 είναι ένα μεσαίο κόμμα βάσει επιδόσεων των εθνικών εκλογών και ένα κόμμα που βαίνει στο να είναι μικρό αν επιβεβαιωθούν οι διαδοχικές μετρήσεις.

Μαζί με αυτό, τα οικονομικά του (που αργά ή γρήγορα θα επιβάλλουν αναδιαρθρώσεις στην λειτουργία του), η θέση του στις ευρωοικογένειες, τα νέα συλλογικά του όργανα, η σχέση του με την Κοινωνία των Πολιτών, τα συνδικάτα, τις γειτονιές, την Νεολαία, τα μεσαία στρώματα θα περάσουν σε μια νέα φάση και θα διαμορφώσουν το σκηνικό εντός του, που, όπως φαίνεται, δεν είναι τόσο συμπαγές- εξ ου και η κουβέντα για το συνεκτικό υλικό- για να αντέξει μια μακρά ζύμωση ή μια ακόμη και εντός ορίων αντιπαράθεση πάνω στο Ιδεολογικό.

Μια άλλη σχέση…

Η νέα αρχιτεκτονική θα θέλει μια άλλη σχέση των ορόφων στην Κουμουνδούρου. Ακόμη και οι αλλαγές που έρχονται με τα πρόσωπα που θα προκύψουν από τα νέα think tanks που συντονίζει βασικά η Διάνα Βουτυράκου, θα θέλουν προσοχή για την πληγωμένη συνοχή του χώρου.

Λάθη ή θολά σήματα στις εκφωνήσεις θα κοστίζουν όλο και περισσότερο – το έδειξε η ιστορία των ομόφυλων. Και εφόσον ο Στέφανος Κασσελάκης επέλεξε να πάει σε σκληρή αντιπαράθεση με το ΠΑΣΟΚ (το απόγευμα της Δευτέρας ο Νίκος Ανδρουλάκης αναμένεται να απαντήσει στις επιθέσεις από το δελτίο του ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου), πρέπει να ξέρει πως η διάταξη μάχης δεν συγχωρεί τα πισωγυρίσματα ή τα βέρτιγκο στις γραμμές.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ουκρανία: Οι στόχοι του Πούτιν και οι δυνατότητες του Κιέβου
Επικαιρότητα |

Πώς εξελίσσεται ο πόλεμος στην Ουκρανία – Οι στόχοι του Πούτιν και οι δυνατότητες του Κιέβου

Ιδιαίτερα κομβικοί αποδεικνύονται οι πρώτοι μήνες του 2024 σε ό,τι έχει να κάνει με τον πόλεμο στην Ουκρανία με τις δυνάμεις του Κιέβου να προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στη ρωσική επίθεση