Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε, βάσει του κανονισμού συγκεντρώσεων της ΕΕ, τη δημιουργία κοινής επιχείρησης της Ford Motor Company («Ford») από τις ΗΠΑ, Bayerische Motoren Werke Aktiengesellschaft («BMW») από τη Γερμανία και της Honda Motor Co., Ltd. («Honda») από την Ιαπωνία.

Η συναλλαγή αφορά κυρίως την παροχή υπηρεσιών δικτύου σε εταιρείες παροχής ηλεκτρικής ενέργειας και διαχειριστές συστημάτων στις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Η Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η κοινοποιηθείσα πράξη δεν θα δημιουργούσε προβλήματα ανταγωνισμού, δεδομένων των περιορισμένων επιπτώσεών της στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο. Η κοινοποιηθείσα πράξη εξετάστηκε στο πλαίσιο της απλουστευμένης διαδικασίας ελέγχου των συγκεντρώσεων.

Ηλεκτροκίνηση: Γιατί οι Αμερικανοί απομακρύνονται από τα EV

Ας σημειωθεί, πάντως, ότι την ίδια στιγμή που τρεις από τους κολοσσούς της αυτοκινητοβιομηχανίες «γκαζώνουν» συμπράττοντας κάτω από την ομπρέλα του κοινού στόχου για προώθηση της ηλεκτροκίνησης, πρόσφατη έρευνα της KPMG αποκαλύπτει ότι τα διευθυντικά στελέχη της αυτοκινητοβιομηχανίας σε ολόκληρο τον κόσμο χάνουν την εμπιστοσύνη τους για το «ηλεκτρικό» μέλλον του κλάδου.

Θεωρούν, συγκεκριμένα, ότι η στροφή της αγοράς αυτοκινήτου προς την ηλεκτροκίνηση θα γίνει με αργότερους ρυθμούς από όσους πίστευαν σε ανάλογη έρευνα που η ίδια εταιρεία είχε διενεργήσει στα τέλη του 2021.

Εννιακόσιοι και πλέον διευθύνοντες σύμβουλοι και άλλοι υψηλόβαθμοι μάνατζερ του κλάδου αυτοκινήτου (915 για την ακρίβεια, εκ των οποίων 300 από τη Βόρεια Αμερική) συμμετείχαν στην έρευνα της διεθνούς εταιρείας λογιστών και επιχειρηματικών συμβούλων. Και οι τρεις στους τέσσερις, σε ποσοστό 76% για την ακρίβεια, εκτιμούν ότι ο πληθωρισμός και τα υψηλά τραπεζικά επιτόκια θα έχουν αρνητικό αντίκτυπο στον κλάδο την επόμενη χρονιά. Αξίζει να σημειωθεί ότι, σε ό,τι αφορά στις ΗΠΑ, το ποσοστό των μάνατζερ που εκφράζουν προβληματισμό αγγίζει το 84%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή