Ανοδικά άνοιξαν οι ευρωπαϊκές αγορές την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές έχουν την προσοχή τους στραμμένη στα  προκαταρκτικά στοιχεία του δείκτη προμηθειών (PMI) από την ευρωζώνη τον Ιανουάριο.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 άνοιξε με άνοδο 0,4%, με τη συντριπτική πλειονότητα των κλάδων να κινούνται σε θετικό έδαφος.

Οι μετοχές της τεχνολογίας κατέγραψαν κέρδη, με άνοδο 3,2%, ενώ οι μετοχές των τηλεπικοινωνιών ήταν οι μοναδικές ακραίες τιμές, με πτώση 0,1%.

Η μετοχή της γερμανικής εταιρείας λογισμικού SAP σημείωσε άλμα 7,7% σε πρώιμες συμφωνίες μετά τη δημοσίευση των τελευταίων οικονομικών της αποτελεσμάτων και την ανακοίνωση των σχεδίων για αναδιάρθρωση 8.000 θέσεων εργασίας στον δρόμο προς την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης.

Η μετοχή της γερμανικής εταιρείας τεχνολογίας Siemens Energy σημείωσε άλμα 11% από νωρίς στη συνεδρίσαη, μετά την δημοσίευση των αποτελεσμάτων α’ τριμήνου που ξεπέρασαν τις προβλέψεις.

Χθες Τρίτη τα χρηματιστήρια της Ευρώπης έκλεισαν με μεικτά πρόσημα, αποτυπώνοντας την επιφυλακτικότητα που έχει επανέλθει ενόψει της συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την Πέμπτη.

Ο PMI

Τα σύνθετα δεδομένα PMI για τις υπηρεσίες και τον κατασκευαστικό τομέα θα δώσουν στους επενδυτές μια εικόνα της επιχειρηματικής δραστηριότητας στη ζώνη του ενιαίου νομίσματος, ενόψει και της επόμενης συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την Πέμπτη.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας στις αγορές Ασίας-Ειρηνικού, ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο σχεδόν 2%, τροφοδοτούμενος από τις μετοχές τεχνολογίας καθώς άλλες περιφερειακές αγορές υποχώρησαν κυρίως.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των μετοχών των ΗΠΑ που συνδέονται με τον βαρύ τεχνολογικό Nasdaq 100 ανέβηκαν το πρωί της Τετάρτης, αφού το Netflix ανέφερε ότι ο αριθμός των συνδρομητών του έφτασε σε ρεκόρ το τέταρτο τρίμηνο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές