Η Levi Strauss, προέβλεψε την Πέμπτη ετήσιες πωλήσεις και κέρδη χαμηλότερα από τις προσδοκίες της Wall Street και δήλωσε ότι θα περικόψει 10% έως 15% των παγκόσμιων εταιρικών θέσεων εργασίας, καθώς η εταιρεία παραγωγής τζιν προσπαθεί να περιορίσει το κόστος σε μια περίοδο που η δραστηριότητα στη χονδρική ειναι αδύνατη .

Η Levi απέδωσε την «αδυναμία» στα σχέδια της, μεταξύ άλλων, για την έξοδο από το εμπορικό σήμα Denizen καθώς και στις ασθενέστερες συναλλαγματικές ισοτιμίες και στην οριστική εκκαθάριση της επιχείρησής της στη Ρωσία.

Μόδα: Βρίσκοντας θύλακες ανάπτυξης σε αβέβαιους καιρούς

Οι επιπτώσεις από την υπεραφθονία αποθεμάτων πέρυσι και οι καταναλωτές που αισθάνονται την πίεση του πληθωρισμού επιβαρύνουν το κανάλι χονδρικής της εταιρείας και αντισταθμίζουν τα κέρδη στην επιχείρηση άμεσης πώλησης στον καταναλωτή (Direct to Consumer (DTC), αναφέρει το Reuters.

Η νέα διευθύνουσα σύμβουλος της Levi’s, Μισέλ Γκας , δήλωσε ότι η επιχείρηση χονδρικής της εταιρείας στις ΗΠΑ βελτιώθηκε σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο και αναμένεται να παρουσιάσει ανάπτυξη το δεύτερο εξάμηνο του 2024.

Ωστόσο, η απρόβλεπτη καταναλωτική ζήτηση σημαίνει ότι η Levi’s θα συνεχίσει να είναι συντηρητική στις προοπτικές της, δήλωσε στους επενδυτές σε τηλεδιάσκεψη.

«Είμαστε ενθαρρυμένοι, αλλά όσον αφορά αυτό το κανάλι, δεν κηρύσσουμε ακόμη τη νίκη», δήλωσε η Γκας. «Υπήρξε μεγάλη μεταβλητότητα το περασμένο έτος … οπότε υιοθετούμε μια προσεκτική προσέγγιση καθώς κοιτάμε μπροστά».

Η εταιρία «εγκαταλείπει» τη Denizen

Η σταδιακή κατάργηση της μάρκας Denizen, η οποία είναι πιο φθηνή από άλλα προϊόντα της Levi’s και πωλείται με χαμηλότερο περιθώριο κέρδους, θα επιτρέψει στην εταιρεία να επικεντρωθεί περισσότερο σε διευρυμένες κατηγορίες προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων των ελαφρύτερων τζιν και των αθλητικών ενδυμάτων, σύμφωνα με τον επικεφαλής οικονομικών και ανάπτυξης Χάρμιτ Σινγκ .

«Θέλουν να κάνουν (τη Levi’s) πιο πολυτελή μάρκα», δήλωσε η Ρέιτσελ Γούλφ , αναλύτρια της Insider Intelligence. «Είναι μια στρατηγική απόφαση καθώς προσπαθούν να κινηθούν προς τα πάνω και να απευθυνθούν σε έναν πιο premium καταναλωτή».

Ο Χ.Σινγκ δήλωσε επίσης στους επενδυτές ότι η Levi’s αντιμετωπίζει καθυστερήσεις 10 έως 14 ημερών στους χρόνους διαμετακόμισης ως αποτέλεσμα των συνεχιζόμενων διαταραχών στη περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας.

Η εταιρεία έχει μετατοπίσει ορισμένες αποστολές στις ΗΠΑ στη Δυτική Ακτή, μια διαδρομή που αποφεύγει την Ερυθρά Θάλασσα και τη διώρυγα του Σουέζ. Οι μετοχές της εταιρείας σημείωσαν πτώση 1,7% στις μεταμεσονύκτιες συναλλαγές της Πέμπτης.

Οι πωλήσεις στη συνολική επιχείρηση χονδρικής της Levi’s, η οποία αντιπροσώπευε περίπου το 62% των καθαρών εσόδων της το 2022, υποχώρησαν κατά 3% σε σταθερή συναλλαγματική βάση το τρίμηνο που έληξε στις 26 Νοεμβρίου.

Απολύσεις εντός του πρώτου εξαμήνου του 2024

Οι απολύσεις θα πραγματοποιηθούν το πρώτο εξάμηνο του 2024 και, σε συνδυασμό με πρωτοβουλίες που θα επικεντρώνονται περισσότερο στον τομέα της άμεσης πώλησης στον καταναλωτή (DTC), θα αποφέρουν καθαρή εξοικονόμηση κόστους 100 εκατ. δολαρίων το 2024.

Απο την άλλη πλευρά, η εταιρεία θα έχει επιβάρυνση ύψους 110 έως 120 εκατ. δολαρίων, ενα κοστος που σχετίζεται με τις περικοπές θέσεων εργασίας στο τρέχον τρίμηνο.

«Βρισκόμαστε σε ένα περιβάλλον χαμηλής ζήτησης και νομίζω ότι αυτό αντικατοπτρίζεται στην ανακοίνωση για τη μείωση του κόστους», δήλωσε η Μαρί Σόρ , ανώτερη αναλυτής μετοχών της Columbia Threadneedle Investments. «Είναι ένα μήνυμα ότι δεν αισθάνονται πολύ καλά και αναζητούν άλλους τρόπους για να μειώσουν τα έξοδα.

Η Levi Strauss απασχολεί περίπου 20.000 εργαζόμενους σε παγκόσμιο επίπεδο, με περίπου 5.000 εταιρικούς υπαλλήλους.

Η εταιρεία προέβλεψε αύξηση των καθαρών εσόδων για το οικονομικό έτος 2024 κατά 1% έως 3%, σε σύγκριση με την εκτίμηση των αναλυτών για αύξηση 4,7% στα 6,49 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG.
Η Levi’s αναμένει προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή από 1,15 έως 1,25 δολάρια, χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις για 1,33 δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή