Μέλος του  Δικτύου Γυναικών για το Κλίμα της Ευρωπαϊκής Επενδυτικής Τράπεζας (Women Climate Leaders Network of the European Investment Bank ) ορίστηκε στις 8 Φεβρουαρίου, η πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Βασιλική Λαζαράκου.

Το Δίκτυο Γυναικών για το Κλίμα είναι μια πρωτοβουλία του Ομίλου της Ευρωπαϊκής Επενδυτικής Τράπεζας που αποσκοπεί στην αξιοποίηση της ηγετικής ικανότητας των γυναικών στους τομείς των δράσεων για το κλίμα, το περιβάλλον και τη βιωσιμότητα.

Είναι ένας ισχυρός φορέας, που στοχεύει σε σημαντικές δράσεις για το κλίμα και τις γυναίκες σε αυτήν την κρίσιμη δεκαετία. Μέλη του αποτελούν καταξιωμένες γυναίκες σε υψηλόβαθμες θέσεις σε διάφορους επαγγελματικούς χώρους, από τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα, και στις 27 χώρες της ΕΕ με ηγετική θέση σε θέματα προώθησης της δράσης για το κλίμα. Πρόθεσή τους είναι ενώνοντας τις δυνάμεις τους να δώσουν αποφασιστική ώθηση στις προκλήσεις και τις ευκαιρίες για την επιτάχυνση της πράσινης μετάβασης.

Το δίκτυο

Το Δίκτυο Women Leaders Climate περιλαμβάνει 47 επαγγελματίες με διαφορετικές σταδιοδρομίες, τεχνογνωσία στον τομέα, ηλικίες, εθνικότητες και εκπαιδευτικό υπόβαθρο από τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ. Κυμαίνονται από διαχειριστές κεφαλαίων και επικεφαλής της βιωσιμότητας και περιβαλλοντικής διαχείρισης μέχρι CEO και ιδρυτές κεφαλαίων επιχειρηματικού κινδύνου. Του δικτύου προεδρεύει η γενική γραμματέας της ΕΤΕπ Barbara Balke, η διευθύνουσα σύμβουλος του EIF Marjut Falkstedt και η γενική διευθύντρια της Διεύθυνσης Έργων της ΕΤΕπ Laura Piovesan.

«Μέσω της έρευνάς μας, γνωρίζουμε ότι οι γυναίκες εξακολουθούν να στερούνται πρόσβασης στη χρηματοδότηση και ότι το χρηματοοικονομικό χάσμα μεταξύ των δύο φύλων παραμένει στο ευρωπαϊκό οικοσύστημα κεφαλαίων επιχειρηματικού κινδύνου» σχολίασε η Marjut Falkstedt και πρόσθεσε: «Η αντιμετώπιση αυτού του κενού και η ανάδειξη της γυναικείας ηγεσίας θα ενισχύσει τις κλιματικές, περιβαλλοντικές και κοινωνικές καινοτομίες, καθώς οι εταιρείες διαφορετικών φύλων τείνουν να ενσωματώνουν περισσότερη βιωσιμότητα στις προσπάθειες καινοτομίας τους. Είμαι πεπεισμένη ότι η συλλογική μας προσπάθεια μέσω του δικτύου Women Climate Leaders μπορεί να κάνει τη διαφορά».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green