Λογιστικές απώλειες της τάξης των 3 δισ. δολαρίων υπέστησαν short sellers από την εκρηκτική χθεσινή άνοδο της μετοχής της  Nvidia, σύμφωνα με ανάλυση της S3 Partners LLC, η οποία έκανε λόγο για έναν «εφιάλτη που δημιουργήθηκε από την τεχνητή νοημοσύνη» και τρόμαξε τις αρκούδες επενδυτές.

Οι απώλειες από την αποτίμηση της αγοράς είναι ένα ακόμη πλήγμα για τους contrarians που υποστήριζαν ότι οι ουρανοκατέβατες αποτιμήσεις της Nvidia και ο κερδοσκοπικός πυρετός είχαν όλα τα χαρακτηριστικά μιας φούσκας της αγοράς έτοιμης να σκάσει. Η κατασκευάστρια τσιπ είναι η τρίτη μεγαλύτερη σορταρισμένη εταιρεία στις ΗΠΑ με 18,3 δισ. δολάρια μετοχών που έχουν δανειστεί και πουληθεί, σύμφωνα με την S3.

Nvidia: Ξεπέρασε τα 2 τρισ. η κεφαλαιοποίηση

«Οι πρώιμες απώλειες από την αποτίμηση της αγοράς ήταν αναπόφευκτες για πολλούς short sellers που ήθελαν να περιορίσουν τις θέσεις τους μετά την έκθεση κερδών της NVDA»εξηγεί ο Ihor Dusaniwsky, διευθύνων σύμβουλος προγνωστικής ανάλυσης της S3. «Οι short sellers θα περιμένουν πιθανότατα λίγο για να αναζητήσουν πιο ευνοϊκά σημεία εξόδου.»

Το ράλι της Nvidia πυροδότησε ευρύτερα κέρδη σε ολόκληρη την αμερικανική βιομηχανία τσιπ. Οι πωλητές ανοικτών πωλήσεων είχαν μια ημέρα λογιστικών απωλειών αξίας 4,3 δισ. δολαρίων από μετοχές ημιαγωγών, όπως έδειξαν τα στοιχεία της S3. Οι ημιαγωγοί είναι ο τομέας με τις χειρότερες επιδόσεις για τους short sellers φέτος, με mark-to-market απώλειες 7,2 δισ. δολαρίων τον Φεβρουάριο.

Οι μετοχές της Nvidia συνέχισαν την άνοδό τους την Παρασκευή, σημειώνοντας άνοδο έως και 4,9% στις πρώτες συναλλαγές στη Νέα Υόρκη.

Ορισμένοι επενδυτές λένε ότι τα κέρδη blockbuster της Nvidia θα εδραιώσουν την αισιοδοξία ότι οι δαπάνες για την τεχνητή νοημοσύνη είναι ισχυρές, δικαιολογώντας τα μεγάλα κέρδη του χρηματιστηρίου.

Η Nvidia σημείωσε άνοδο 16% την Πέμπτη, καθιστώντας την την τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία του S&P 500. Σήμερα έσπασε το φράγμα των 2 τρισ. δολαρίων σε χρηματιστηριακή αξία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές