Την τελευταία δικαστική προσπάθεια να ανατρέψεις τις κυρώσεις που επέβαλε σε βάρος του η βρετανική κυβέρνηση μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έχασε ένας δισεκατομμυριούχος σύμμαχος του Ρομάν Αμπράμοβιτς.

Αμπράμοβιτς: Ένα σπίτι του ταράζει την Αυστρία

Ο Ευγένιος Σβίντλερ

Ο μεγιστάνας του πετρελαίου Ευγένιος Σβίντλερ, η καθαρή αξία της περιουσίας του οποίου εκτιμάται από το περιοδικό Forbes σε 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια, είχε βρεθεί στο επίκεντρο κυρώσεων τον Μάρτιο του 2022 λόγω της σχέσης του με τον πρώην ιδιοκτήτη της ποδοσφαιρικής ομάδας Τσέλσι, Ρομάν Αμπράμοβιτς. Σε αυτό το πλαίσιο, κατασχέθηκαν τα δύο ιδιωτικά του τζετ.

Η Βρετανία επικαλέστηκε επίσης τη θέση του Σβίντλερ ως διευθυντή της εισηγμένης στο Λονδίνο ρωσικής εταιρείας παραγωγής χάλυβα Evraz και τον ρόλο του στη ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Sibneft, η οποία πωλήθηκε από τον Αμπράμοβιτς το 2005, ως απόδειξη ότι αποκόμισε οικονομικό όφελος από τον Αμπράμοβιτς.

Οι δικηγόροι του Σβίντλερ – διπλού υπηκόου Βρετανίας-ΗΠΑ – είχαν υποστηρίξει ότι η Βρετανία έκανε λάθος να επιβάλει κυρώσεις μόνο και μόνο λόγω της σχέσης του με τον Αμπράμοβιτς.

Η δικαστική προσφυγή

Ωστόσο έχασε την αρχική του προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου πέρυσι. Κατόπιν ζήτησε από το Εφετείο να ανατρέψει την απόφαση αυτή σε ακρόαση τον Ιανουάριο.

Αλλά η έφεσή του απορρίφθηκε την Τρίτη, στην πρώτη απόφαση δευτεροβάθμιου δικαστικού οργάνου σχετικά με τις βρετανικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή