Την εξασφάλιση 45 εκατομμυρίων δολαρίων σε χρηματοδότηση Σειράς D, ανακοίνωσε η Blueground, η εταιρεία που με παρουσία σε 32 πόλεις και 17 χώρες και 15.000 διαμερίσματα στο χαρτοφυλάκιό της, θεωρείται ο μεγαλύτερος φορέας διαχείρισης επιπλωμένων ενοικιάσεων για διαμονές 30+ ημερών στον κόσμο.

Η Blueground μισθώνει διαμερίσματα σε δημοφιλείς γειτονιές και στη συνέχεια τα εξοπλίζει και τα επιπλώνει για τους ενοικιαστές. Σήμερα το χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνει περισσότερα από 15.000 premium διαμερίσματα σε 32 πόλεις σε όλο τον κόσμο, όπως και ένα εκτεταμένο δίκτυο συνεργατών με επιπλέον 18.000 σπίτια που σχεδιάζονται από ελεγχόμενους, τρίτους παρόχους επιπλωμένων διαμερισμάτων.

Blueground: Πού και πώς θα επεκταθεί – Σχέδια εισαγωγής στο Χρηματιστήριο

Η χρηματοδότηση

Η εξασφάλιση της χρηματοδότησης αφορά επενδύσεις από κορυφαίους επενδυτές όπως η Susquehanna Private Equity Investments και την υποστήριξη από τις Barclays, Morgan Stanley, Deutsche Bank και HSBC.

Ο συνιδρυτής και CEO της Blueground, Αλέξανδρος Χατζηελευθερίου, επεσήμανε σε ανάρτησή του και στο Linkedin, «είμαστε έτοιμοι να ηγηθούμε της αγοράς επιπλωμένων, ευέλικτων ενοικιάσεων για διαμονή 30+ ημερών όπως ποτέ άλλοτε. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συνεχίσουμε να καινοτομούμε, να επεκτείνουμε την παγκόσμια εμβέλειά μας και να ενισχύσουμε την ευέλικτη διαβίωση σε ένα εντελώς νέο επίπεδο σε όλο τον κόσμο».

Σύμφωνα με το TechCrunch, η εταιρεία εξασφάλισε μια δανειακή διευκόλυνση από την Barclays με τη συμμετοχή της Morgan Stanley, της Deutsche Bank και της HSBC, η οποία αντικατέστησε και αναβάθμισε τα 40 εκατομμύρια δολάρια χρέους που έλαβε η Blueground από τη Silicon Valley Bank το 2021.

Όπως είχε δηλώσει πρόσφατα, εξάλλου, στον ΟΤ ο κ. Χατζηελευθερίου, η εταιρεία έχει καταφέρει μέσα από την υιοθέτηση νέας στρατηγικής για προσέγγιση επενδυτών και άντληση χρηματοδότησης, να υποστηρίξει την ανάπτυξη, χωρίς να παρεκκλίνει από τους στόχους για κερδοφορία. Σπεύδοντας μάλιστα να τονίσει ότι η επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας και η επιδείνωση του κλίματος δεν επηρεάζουν την Blueground.

Η εταιρεία δεν αποκάλυψε τη νέα της αποτίμηση, αλλά ο κ. Χατζηελευθερίου δήλωσε ότι η αξία της εταιρείας έχει αυξηθεί από τον προηγούμενο γύρο. Αυτή η αποτίμηση φέρεται να ήταν 750 εκατ. δολάρια μετά την αύξηση της σειράς Γ ύψους 140 εκατ. δολαρίων τον Σεπτέμβριο του 2021.

Franchising και εξαγορές

Αποκλειστικό δικαιώμα δικαιοχρησίας (franchising) για τη λειτουργία διαμερισμάτων Blueground στην Ταϊλάνδη απέκτησε η Chic Republic Public Company Limited. Μέσω αυτής της συνεργασίας, η Blueground, που διαχειρίζεται επιπλωμένα διαμερίσματα για ευέλικτες ενοικιάσεις 30 και άνω ημερών επεκτείνεται στην Ταϊλάνδη.

Η Blueground Thailand στοχεύει να διαχειρίζεται τουλάχιστον 3.000 υψηλής ποιότητας επιπλωμένα διαμερίσματα για ενοικιάσεις ευέλικτης χρονικής διάρκειας σε τέσσερις πόλεις της Ταϊλάνδης. Πρόκειται για τη δεύτερη συμφωνία franchising που ανακοινώνει η Blueground μετά τη συμφωνία με τη Mitsubishi Estate για τη δημιουργία της Blueground Japan, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες, σύμφωνα με την εταιρεία.

Το 2022, εξάλλου, η εταιρεία απέκτησε ισχυρή πρόσβαση στη Λατινική Αμερική αγοράζοντας την Tabas, μια επιχείρηση που διαχειριζόταν πάνω από 9.0000 επιπλωμένα διαμερισμάτα στη Βραζιλία.

Ομοίως, εξαγόρασε την Travelers Haven, μια εταιρεία με εμπειρία 15 ετών στην on demand στέγαση εργαζόμενων σε σχεδόν 20.000 πόλεις σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το 2023 απέκτησε  τη Nestpick, μια αγορά για φορείς εκμετάλλευσης επιπλωμένων διαμερισμάτων, όπως η Kasa και η Placemakr, δίνοντας στους πελάτες της πρόσβαση σε επιπλέον 18.000 διαμερίσματα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις