Σε ένα αποτέλεσμα που σπάει ρεκόρ αντάξιο του πιο μνημειώδους υπερήρωα, μόλις τέθηκε ένα νέο σημείο αναφοράς για το πιο πολύτιμο κόμικ στην ιστορία, σύμφωνα με το barroon’s.com.

Τεντέν: Το πιο ακριβό έργο τέχνης κόμικ δημοπρατείται ως NFT

Ένα αντίγραφο του Action Comics No. 1 – το κόμικ που σύστησε τον Superman στον κόσμο το 1938 – πωλήθηκε για 6 εκατομμύρια δολάρια την Πέμπτη στα κεντρικά γραφεία της Heritage Auctions στο Ντάλας.

«Η Πέμπτη ήταν μια ιστορική μέρα για ένα ιστορικό κόμικ και δεν περιμέναμε τίποτα λιγότερο», λέει ο Barry Sandoval, αντιπρόεδρος της Heritage Auctions. «Η πρώτη συνεδρία αυτής της τετραήμερης εκδήλωσης θα ξεπεράσει τα 15 εκατομμύρια δολάρια – και δεν έχουμε αγγίξει την τέχνη των κόμικς που ξεκινά την Παρασκευή, με πολλά σημαντικά κομμάτια να αναμένονται. Ίσως υπάρχει ακόμα περισσότερη ιστορία που πρέπει να γραφτεί».

Aνώνυμος ο νικητής

Ξεκινώντας από την υψηλή διαδικτυακή προσφορά των 4,5 εκατομμυρίων δολαρίων, η ζωντανή δημοπρασία είδε την πρόοδο υποβολής προσφορών σε αυξήσεις 100.000 δολαρίων ΗΠΑ έως ότου το σφυρί έπεσε στο όριο των 5 εκατομμυρίων δολαρίων. (Ο νικητής, του οποίου η προσφορά έγινε ηλεκτρονικά, παραμένει ανώνυμος.)

Πριν από την πώληση, ο οίκος δημοπρασιών ανέμενε ότι το κόμικ θα έφτανε τα 7 εκατομμύρια δολάρια. Η τελική τιμή των 6 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του premium αγοραστή, ανέτρεψε τον προηγούμενο κάτοχο ρεκόρ, ένα αντίγραφο του Superman No. 1 του 1939 που πωλήθηκε ιδιωτικά το 2022 για 5.3 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ. (Το προηγούμενο ρεκόρ δημοπρασίας κατείχε ένα αντίγραφο σχεδόν νομισματοκοπείου του Amazing Fantasy No. 15 του 1962, με το ντεμπούτο του Spider-Man, το οποίο η Heritage πούλησε για 3.6 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ το 2021.)

Άλλα αποτελέσματα ρεκόρ κατά τη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης της πώλησης της Heritage στις 4-7 Απριλίου, με τίτλο “Comics & Comic Art Signature Auction”, περιελάμβαναν:

Λίγες στιγμές μετά την πώληση του Action Comics No. 1 αξίας 6 εκατομμυρίων δολαρίων, ένα επαγγελματικά αποκατεστημένο αντίγραφο του ίδιου κόμικ πωλήθηκε για 576.000 δολάρια ΗΠΑ – ένα υψηλό όλων των εποχών για οποιοδήποτε αποκατεστημένο κόμικ.

Ένα αντίγραφο του 1963 του The Avengers του Stan Lee – με τους Thor, Iron Man, Hulk, Ant-Man και Wasp – πυροδότησε έναν πόλεμο προσφορών και τελικά πραγματοποίησε 432.000 δολάρια ΗΠΑ.

Ένα αντίγραφο του 1963 του The Avengers του Stan Lee

Δημοπρασίες Πολιτιστικής Κληρονομιάς / HA.com

Ένα αντίγραφο του Justice League of America No. 1 του 1960 – οι “Super Friends” (Batman, Wonder Woman, Superman, Aquaman, Flash, Green Lantern και the Martian Manhunter) που έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση με τον δικό τους τίτλο – πωλήθηκε για 348.000 δολάρια ΗΠΑ.

Το αντίτυπο με την υψηλότερη βαθμολογία στον κόσμο του Sensation Comics #1 του 1942, το οποίο περιείχε τη δεύτερη εμφάνιση της Wonder Woman, συγκέντρωσε 420.000 δολάρια ΗΠΑ.

Ένα αντίγραφο του Daredevil No. 1 του 1964, το οποίο σηματοδότησε το ντεμπούτο του χαρακτήρα – του πρωταγωνιστή μιας νέας σειράς Disney+ που έρχεται το 2025 – πωλήθηκε για 360,000 δολάρια ΗΠΑ.

Το ντεμπούτο του Doctor Strange στο Strange Tales No. 110 του 1963 απέφερε 150.000 δολάρια.

Η καυτή αγορά αναμνηστικών γύρω από το alter-ego του Clark Kent αναμένεται να συνεχιστεί για το άμεσο μέλλον, καθώς οι θαυμαστές σε όλο τον κόσμο αναμένουν την κυκλοφορία τον Ιούλιο του 2025 του Superman του James Gunn, της πρώτης σόλο ταινίας Superman μετά το Man of Steel του Zack Snyder το 2013.

Ενώ η πώληση Action Comics No. 1 έλαβε το μεγαλύτερο μέρος της προσοχής, “ήταν επίσης ευχάριστο να βλέπουμε συλλέκτες να ανταποκρίνονται με τόσο ενθουσιασμό σε τόσα πολλά από τα αντικείμενα της πρώτης συνεδρίας, συμπεριλαμβανομένων τίτλων ρεκόρ με τους Justice League, Avengers, Daredevil, Wonder Woman και Doctor Strange”, λέει ο Sandoval.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus