Mείωση κατά 0,4% κατέγραψε η παραγωγή στον κατασκευαστικό κλάδο της ευρωζώνης στον Φεβρουάριο του 2024 σε ετήσια βάση, ενώ σε επίπεδο ΕΕ μειώθηκε κατά 0,6%.

Σε μηναία βάση, δηλαδή σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2024, η εποχικά προσαρμοσμένη παραγωγή στις κατασκευές αυξήθηκε κατά 1,8% τόσο στη ζώνη του ευρώ όσο και στην ΕΕ.

Τα παραπάνω στοιχεία δόθηκαν στη δημοσιότητα από τη Eurostat, τη στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Eurobank: Η σημασία των υποδομών για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας

Σημειώνεται ότι τον Ιανουάριο του 2024, η παραγωγή στις κατασκευές αυξήθηκε κατά 0,2% στη ζώνη του ευρώ και μειώθηκε κατά 1,2% στην ΕΕ.
διάγραμμα

Σε ετήσια σύγκριση ανά κατασκευαστικό τομέα και ανά κράτος μέλος, σύμφωνα με τη Eurostat, στην ευρωζώνη η παραγωγή στις κατασκευές μειώθηκε κατά 2,5% στην κατασκευή κτιρίων και κατά 0,1% στις εξειδικευμένες κατασκευαστικές δραστηριότητες, ενώ αυξήθηκε κατά 4,9% στα έργα πολιτικού μηχανικού.

Αντίστοιχα στην ΕΕ, η παραγωγή στις κατασκευές μειώθηκε κατά 2,8% για την κατασκευή κτιρίων και 0,5% για εξειδικευμένες κατασκευαστικές δραστηριότητες, ενώ αυξήθηκε κατά 4,2% για τα έργα πολιτικού μηχανικού.

Μεταξύ των κρατών μελών για τα οποία υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία, οι μεγαλύτερες ετήσιες μειώσεις στην παραγωγή στις κατασκευές καταγράφηκαν στην Ολλανδία (-12,9%), τη Φινλανδία (-6,9%) και την Αυστρία (-5,9%), ενώ οι υψηλότερες αυξήσεις παρατηρήθηκαν στην Ισπανία (+8,3%), την Πορτογαλία (+4,4%) και την Τσεχία (+3,7%).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Κατασκευές