Ο σταρ του Rocky Σιλβέστερ Σταλόνε θα πουλήσει 11 ρολόγια στον οίκο Sotheby’s στις 5 Ιουνίου, συμπεριλαμβανομένου ενός εξαιρετικά σπάνιου Patek Philippe Grandmaster Chimewatch που αρχικά πωλήθηκε για περίπου 2,5 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα του Bloomberg.

Σταλόνε: Γιατί παραλίγο να χαλάσει η πώληση της έπαυλης αξίας 58 εκατ. στην Αντέλ

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που ένα Grandmaster Chime τίθεται σε εμπορική δημοπρασία. Στη φιλανθρωπική δημοπρασία Only Watch το 2019, ένα μοντέλο χάλυβα πωλήθηκε για 31 εκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας ρεκόρ.

Η έκδοση του Σταλόνε για το ρολόι δύο όψεων, με τις 20 επιπλοκές του – τις περισσότερες που έχει βάλει ποτέ ο Patek σε ρολόι χειρός – είναι σε λευκό χρυσό.

Έχει πέντε διαφορετικές λειτουργίες κουδουνίσματος, διαθέτει ένα διαρκές ημερολόγιο και μπορεί να παρακολουθεί δύο ζώνες ώρας. Το ρολόι είναι τόσο σπάνιο, ακόμη και για την περίφημη ελβετική ωρολογοποιία, που έρχεται με ένα περίτεχνο κουτί παρουσίασης που περιλαμβάνει ένα βιβλίο συλλογής και πλακέτα, και τα δύο με το όνομα του Stallone, ένα πρωτότυπο πιστοποιητικό, μανικετόκουμπα και ένα iPad σε δερμάτινη θήκη Patek Philippe. Το ίδιο το ρολόι παραμένει στο πλαστικό του περιτύλιγμα. Το αστέρι δράσης δεν το έχει φορέσει ποτέ.

Ο Sotheby’s έχει αναθέσει στον Grandmaster Chime του Stallone μια εκτίμηση 2,5 έως 5 εκατομμυρίων δολαρίων, αν και σίγουρα θα μπορούσε να πάει για περισσότερα.

Αυτό το ρολόι ενώνεται με άλλα περιζήτητα Patek Philippes, καθώς και ρολόγια από Audemars Piguet, Cartier, Rolex και Piaget. Μια ομάδα ρολογιών Panerai, συμπεριλαμβανομένου αυτού που φορούσε ο Stallone στην ταινία Expendables 2, ολοκληρώνουν τη συλλογή, η οποία θα πωληθεί ως μέρος της πώλησης των Sotheby’s Important Watches στη Νέα Υόρκη.

Ο Σταλόνε, τώρα 77 ετών, λέει ότι έχει στην κατοχή του το ρολόι αρκετό καιρό και ήρθε η ώρα να προχωρήσει. Είναι ένας μακροχρόνιος συλλέκτης ρολογιών που σε ένα σημείο κατείχε περίπου 100 ρολόγια. «Είμαι πελάτης και ενθουσιώδης της Patek Philippe εδώ και πολλά χρόνια», λέει στο Bloomberg. «Όταν κοιτάζω πίσω στο χρόνο μου με την Patek και τα ρολόγια που έχω συλλέξει, νιώθω μια αίσθηση υπερηφάνειας. Υπάρχει αυτή η αίσθηση ότι τα κατάφερα».

Έργο τέχνης

Σύμφωνα με τον Σταλόνε, αγόρασε το Grandmaster Chime ως συλλέκτης χωρίς καμία πρόθεση να το φορέσει. Λέει ότι το ρολόι δεν ήταν εύκολο να βρεθεί. Έπρεπε να απευθυνθεί στα υψηλότερα επίπεδα της εταιρείας για να του διατεθεί ένα. Παρομοιάζει το ρολόι με ένα έργο τέχνης του Μονέ και λέει ότι το να το αφήσεις να φύγει είναι «γλυκόπικρο».

«Όταν έχεις ένα υπέροχο ρολόι και αυξάνεται σε δημοτικότητα», λέει, «είναι μια συνεχής υπενθύμιση ότι η σκληρή δουλειά αποδίδει».

Δύο πολυπόθητα μοντέλα Nautilus είναι επίσης προς πώληση. Μια αναφορά από ανοξείδωτο ατσάλι του 2021 5711/13000A-001, με πράσινο καντράν και διαμάντια στη στεφάνη, εκτιμάται ότι θα πωληθεί για $ 200,000 έως $ 400,000 για την εξαιρετική σπανιότητά του. Ένα ατσάλινο μπλε καντράν αναφοράς 5711 / 1A-001 εκτιμάται ότι θα πωληθεί σε ένα εύρος από $ 50,000 έως $ 100,000. Η γραμμή 5711 έχει διακοπεί, προκαλώντας την άνοδο των αξιών της στη δευτερογενή αγορά.

Ο Σταλόνε έχει επίσης μια μακροχρόνια σχέση με την Panerai, τον κατασκευαστή ρολογιών κατάδυσης που ανήκει στον ελβετικό μεγαθήριο πολυτελείας Richemont. Αφού ο ηθοποιός φόρεσε ένα στην ταινία Daylight του 1994, η εταιρεία γνώρισε μια ώθηση στο ενδιαφέρον του κοινού. «Αλλά για τον Σιλβέστερ Σταλόνε, το Panerai δεν θα ήταν αυτό που είναι σήμερα», λέει ο Geoff Hess, επικεφαλής ρολογιών του Sotheby’s για την Αμερική. «Δεν είμαι σίγουρος ότι θα γνωρίζαμε καν για το Panerai».

Ο φίλος του Σταλόνε Arnold Schwarzenegger άρχισε τότε να φοράει Panerai και ο Stallone συνέχισε να φοράει ένα Panerai Bronzo στην ταινία Expendables 2. Φαίνεται να το φοράει στην αφίσα. Σύμφωνα με τον Hess, έδωσε το Bronzos σε βασικά μέλη του καστ, συμπεριλαμβανομένων των Jason Statham, Dolph Lundgren, Liam Hemsworth, Chuck Norris και Schwarzenegger.

«Πάντα πίστευα ότι ο μπρούντζος PAM00382 Luminor ήταν απίστευτος, λόγω του μετάλλου», λέει ο Stallone. «Ο σχεδιασμός του μου θυμίζει τον Τιτανικό – ένα φινιστρίνι – και έχει αυτή τη βιομηχανική αίσθηση. Ήξερα ότι έπρεπε να το φορέσω στην ταινία, γιατί θα έκανε μια τέτοια δήλωση».

Ο αριθμός 000

Αυτό που πουλάει είναι ο αριθμός 000, «οπότε είναι πιθανότατα το πρώτο που έκανε ποτέ ο Panerai», προσθέτει. «Έβαλα αυτό το πράγμα στους ρυθμούς του – υποβρύχια, πάνω από το νερό, στην άμμο, σκηνές μάχης – ό,τι θέλετε. Ήταν ο σύντροφός μου σε όλη αυτή την ταινία και περισσότερο από αυτό. Έχω αντλήσει τόση ευχαρίστηση από αυτό το ρολόι. Και τώρα, γιατί να μην το απολαύσει κάποιος άλλος όσο εγώ;».

Άλλα ρολόγια της ομάδας περιλαμβάνουν ένα Audemars Piguet Royal Oak Tourbillon 50th Anniversary που εκτιμάται ότι κυμαίνεται από 100.000 έως 200.000 δολάρια και ένα ροζ χρυσό Rolex Day-Date για 25.000 έως 50.000 δολάρια.

Ο οίκος Sotheby’s Hess κατάφερε να εξασφαλίσει την πώληση λόγω μιας μακροχρόνιας σχέσης με τον Stallone. Όταν ο Hess ήταν στον αντίπαλο οίκο δημοπρασιών Phillips, συνεργάστηκε με τον ηθοποιό το 2020 σε μια πώληση πέντε ρολογιών, συμπεριλαμβανομένου αυτού του Daylight Panerai. Λέει επίσης ότι ένας μακρινός δεσμός εκτείνεται μέχρι την παιδική ηλικία του Hess.

«Αν κοιτάξετε τους τίτλους τέλους κάθε ταινίας του Ρόκι, λένε: “Αυτή η ταινία είναι αφιερωμένη στη διαρκή μνήμη της Τζέιν Όλιβερ”», λέει ο Hess. Ο Oliver ήταν ο πρώτος μάνατζερ του Stallone στα τέλη της δεκαετίας του 1970 – και ξάδερφος του Hess. «Μου έδωσε μια φωτογραφία με αυτόγραφο που λέει: “Στον Geoffrey από το Sly”, λέει. Το έχω εδώ και 47 χρόνια».

Ο Hess συνδέθηκε με τον Σταλόνε το 2019 και άρχισαν να συνεργάζονται. Ήξερε ότι ο Σταλόνε είχε το Grandmaster Chime και μαζί βρήκαν την κατάλληλη στιγμή για να το πουλήσουν. «Ετοιμάζομαι για αυτό που ελπίζω ότι θα μπορούσε να είναι ένα ρεκόρ για ένα σύγχρονο ρολόι» σε μια μη φιλανθρωπική δημοπρασία, λέει ο Hess. «Σίγουρα στοχεύουμε σε ένα ρεκόρ για ένα ρολόι από τον 21ο αιώνα».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tέχνη και Ζωή
Η παρθένα παραλία στους Αντίπαξους που το Maestro ανέδειξε ως την 5η καλύτερη στον κόσμο
Plus |

Η παρθένα παραλία στους Αντίπαξους που το Maestro ανέδειξε ως την 5η καλύτερη στον κόσμο

Λίγες μέρες πριν τη μεγάλη πρεμιέρα της δεύτερης σεζόν του Maestro, την Πέμπτη 16 Μαΐου στις 22:40 στο MEGA, μια ακόμη είδηση έρχεται να επιβεβαιώσει τη δυναμική της σειράς και στον τουρισμό.