
Σφοδρές καταιγίδες έπληξαν και σήμερα πολλές περιοχές της χώρας ενώ έντονη ήταν και η κεραυνική δραστηριότητα με την κακοκαιρία να υποχωρεί από αργά το απόγευμα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του meteo οι περιοχές που δέχθηκαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής κατά τη σημερινή κακοκαιρία ήταν οι Σποράδες, η Εύβοια και η Πελοπόννησος ενώ οι περισσότεροι κεραυνοί καταγράφηκαν στα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας.
Στην Αλόννησο «άνοιξαν οι ουρανοί»
Σύμφωνα με τις καταγραφές του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών το μεγαλύτερο αθροιστικό ύψος υετού, έως τις 18:00 περίπου, καταγράφηκε στην Αλόννησο και ήταν ίσο με 59 χιλιοστά.
Στον σχετικό πίνακα παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως τις 18:00 περίπου του Σαββάτου 31/08.
Κεραυνοί
Στον χάρτη που ακολουθεί σημειώνονται οι ηλεκτρικές εκκενώσεις που κατέγραψε το όργανο Lightning Imager του δορυφόρου MTG-I1 από την αρχή του εικοσιτετράωρου έως τις 18:30 ώρα Ελλάδας.
Όπως προκύπτει από αυτόν, καταγράφηκαν 53.892 εκκενώσεις, 21.492 εκ των οποίων πάνω από την ξηρά και 32.400 πάνω από τη θάλασσα.
Διακρίνεται η έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα το μεσημέρι και απόγευμα επάνω από την Πελοπόννησο καθώς επίσης και η πρωινή δραστηριότητα στις Σποράδες η οποία συνοδεύτηκε με μεγάλα ύψη υετού.
Όσον αφορά την καιρό αύριο Κυριακή αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες έως τις πρωινές ώρες στην Ανατολική Θεσσαλία και Στερεά, στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη.
Στη συνέχεια τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στο Ιόνιο, στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά, στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη, ενώ μετά το απόγευμα θα παρουσιάσουν σταδιακή εξασθένηση.
Πηγή: in.gr


Latest News

Τέμπη: Πότε έρχεται το πόρισμα του ΕΜΠ
Θα ρίξει φως σε κρίσιμα ερωτήματα, κυρίως στο θέμα της πυρόσφαιρας – Τι αναφέρει μία νέα μαρτυρία

Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα το Μεγάλο Σάββατο
Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο του Πάσχα για τα καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ και πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζική Μεταφοράς στην Αθήνα

Η διπλωματία πάνω σε χάρτες – Ο Θαλάσσιος Χωροταξικός Σχεδιασμός, οι αντιδράσεις και τα επόμενα βήματα
Ελληνική και τουρκική διπλωματία μετρούν αντιδράσεις και επόμενα βήματα

Αναπάντεχη η ανθεκτικότητα στην αγορά κρυπτονομισμάτων – Τί αναμένεται για τη συνέχεια
Σε μια αγορά όπου κυριαρχεί η έντονη μεταβλητότητα, θα περίμενε κανείς να δει υπερβολές μετά από τέτοια αναταραχή στις χρηματαγορές. Κι όμως, φαίνεται ότι οι μεγάλοι πάικτες κρυπτονομισμάτων κάτι περιμένουν.

Ομάδα Αλήθειας: «Mαύρο ταμείο» της ΝΔ και του Μαξίμου η Blue Skies
Τα πρόσωπα και η διαδρομή του χρήματος - Νέες αποκαλύψεις

Τους πότιζαν κρασί και τους παγίδευαν - Ρώσοι χάκερς σε Ευρωπαίους διπλωμάτες
Όπως αποκαλύπτει το Politico το κρασί έγινε ο Δούρειος Ίππος των χάκερ για να αποκτήσουν πρόσβαση σε mail Ευρωπαίων αξιωματούχων

Aντιδράσεις και απειλές πολέμου από το κόμμα Ιμάμογλου για τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό
Όσοι γνωρίζουν το πολιτικό σύστημα στην Τουρκία, ξέρουν καλά ότι πιο φανατικοί εθνικιστές είναι οι λεγόμενοι «Κεμαλιστές» της αξιωματικής αντιπολίτευσης CHP, παρά το AKP του Ερντογάν

Τέλος χρόνου για τους καθαρισμούς των οικοπέδων – Έρχονται πρόστιμα
Οι αρμόδιες αρχές κρούουν των κώδωνα του κινδύνου ώστε οι ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές των συγκεκριμένων χώρων να ολοκληρώσουν τις απαραίτητες ενέργειες άμεσα καθώς βρισκόμαστε λιγότερο από 15 ημέρες από την εκπνοή της προθεσμίας

Ρούμπιο: Αν δεν τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία, οι ΗΠΑ θα πρέπει να εγκαταλείψουν την προσπάθεια
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο έκανε σχετικές δηλώσεις στο Παρίσι ύστερα από συνάντηση με Ευρωπαίους και Ουκρανούς αξιωματούχους

Η Ελλάδα ανακήρυξε ΑΟΖ από το Ιόνιο έως το Ταίναρο - Τι αναφέρεται στο Προεδρικό Διάταγμα
Το Προεδρικό Διάταγμα λαμβάνει υπόψη τη συμφωνία οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών Ελλάδας – Ιταλίας του 2020