• 13:20 H Premia δεν μπορεί να βρει πατήματα Σαφώς υποτιμημένη από την ίδια την αγορά που την προτίμησε τις πρώτες εβδομάδες, και με ένα εισηγμένο ομόλογο που δεν είχε τύχη να κάτσει στο άρτιο πολύ καιρό, η νεαρή ΑΕΕΑΠ παραμένει σε πτωτική τάση, η οποία οριοθετείται από τα 1,40 ευρώ, όπου ενδεχομένως θα κινηθεί εφόσον φύγουν τα βαρίδια. τα 0,97 είναι η τρέχουσα στήριξη.
  otmarkets-live
 • 17:47 Καζάνι που βράζει στους... 4000 βαθμούς ο S&P500 Η πρόσκαιρη ημερήσια διάσπαση των 4000 μονάδων που είδαμε την Δευτέρα, δοκιμάζεται από χθες αλλά ακόμα περισσότερο σήμερα με τον δείκτη να έχει απολέσει την στήριξη των 4000 μονάδων και να κινέιται πέριξ αυτής αλλά αισθητά χαμηλότερα μια ώρα και κάτι μέσα στην συνεδρίαση. Στις 3960 αυτή την στιγμή. Είκοσι συνεδριάσεις στις τελευταίες 30, ο δείκτης παλεύει να κατακτήσει μια νέα ανοδική τάση που θα του ανοίξει τον δρόμο για τις 4250 μονάδες. Δυστυχώς για τους αγοραστές, καίτοι μια δυο φορές έκλεισε ημερήσια πάνω από το όριο, αμέσως μετά απώλεσε την στήριξη και βρέθηκε κάτω από το σημαντικό τεχνικό και ψυχολογικό όριο. Σε περίπτωση που επιβεβαιώσει την πλαγιοκαθοδική κίνηση, στην οποία δείχνει να επιθυμεί να επιστρέψει ο δείκτης αφού εμονικά δεν διασπάει το όριο των 4000 μονάδων, τότε σε διάστημα μερικών εβδομάδων, θα μπορούσε να βρεθεί να χάνει εκατοντάδες μονάδες. Τόσο σημαντική είναι η μάχη για το "ύψωμα"4000.
  otmarkets-live
 • 16:28 Ανθεκτικό το ΧΑ παρά τις πιέσεις διεθνώς Με τον S&P500 να ανοίγει στο -1% και τον Nasdaq100 στο -1,7%, μάλλον το δίκό μας -0,40% φαντάζει ασφαλές. Στη μεγάλη κεφ/ση δεν έχουμε κάποια έξαρση, με τα περισσότερα δεικτοβαρή να τριγυρίζουν το +-1%. Kαι μάλιστα, αυτή η ανθεκτικότητα υποστηρίζεται και από αυξημένους τζίρους, με τις αρκετές ρευστοποιήσεις να απορροφήθηκαν καλώς.
 • 15:17 Οι επενδυτές γλυκοκοιτάζουν τον Τιτάνα Από τις πολύ βαριές μετοχές της μεγάλης κεφ/σης, ο Τιτάνας δείχνει να τιμάει τη διάσπαση και μετέπειτα επιβεβαίωση της πλαγιοπτωτικής τάσης, και με πάτημα από τα 13,3 μπορεί να δει τα 14,8. Δεδομένης και της αμυντικής του φύσης, το χαρτί θέλει υπομονή.
  otmarkets-live
 • 15:13 Μάχες γύρω από τις 4000 μονάδες του S&P500 Ο Δείκτης μεγάλης κεφ/σης των ΗΠΑ δεν φαίνεται να κρατά την πρόσφατη ανοδική διάσπαση των 4000 μονάδων, καθώς στο pre market τα ΣΜΕ στο Σικάγο δείχνουν απώλειες 0,88% στις 3998. Το επίπεδο είναι κρίσιμο διότι συνιστούσε την αντίσταση στον πολύμηνο πλαγιοπτωτικό σχηματισμό, ώστε ενδεχόμενη επαναφορά εντός του καναλιού θα οδηγήσει σε διστακτικότητα και εκ νέου ρευστοποιήσεις προς τις 3820.
  otmarkets-live
 • 12:12 Συνεπής στο ραντεβού της με τα 6,15 η ΑΡΑΙΓ Σε νέα υψηλά κίνησης, η ΑΡΑΙΓ καταφέρνει να συναντήσει την αντίσταση στον πλαγιοπτωτικό σχηματισμό, με τα απόνερα της πανδημίας να την βρίσκουν όρθια και έτοιμη για νέες περιπέτειες. Το εισηγμένο ομόλογό της στο ταμπλό έχει επανέλθει πλήρως εδώ και καιρό στο άρτιο, πράγμα που υποδηλώνει ότι η αγορά προεξόφλησε την απομάκρυνση της εταιρείας από οποιοδήποτε πιστωτικό γεγονός που θα έφερνε σε δύσκολη θέση τους μετόχους της.
  otmarkets-live
 • 11:00 Υπεραπόδοση της Epsilon σε ένα δύσκολο περιβάλλον Από τις καλύτερες του κλάδου, με πολύ ισχυρούς αριθμοδείκτες όλα αυτά τα χρόνια, η ΕΠΣΙΛ έχει βάλει πλώρη για την επαναφορά στα ιστορικά υψηλά των 7,40 ευρώ, με στήριξη τα 6,10.
  otmarkets-live
 • 10:56 Νέα πολυετή υψηλά για τη μετοχή της ΓΕΚΤΕΡΝΑ Η μεγάλη αδελφή του ομίλου συνεχίζει ασταμάτητη χάρη στην έκθεση του ομίλου σε κατασκευές και ενέργεια. Ο δρόμος είναι ανοιχτός για τιμές άνω των 13 ευρώ και στα υψηλά του 2007.
  otmarkets-live
 • 10:17 Η Αυστραλία πέφτει στο πηγάδι του πληθωρισμού Σε υψηλά επίπεδα που έχει να δει από το 1990 βρέθηκε ο πληθωρισμός στην Αυστραλία για το δ' τρίμηνο 2022, στο 7,8% από 7,3 το γ' τρίμηνο, και πολύ υψηλότερα από το αναμενόμενο 7,5%. Κατ' αυτόν τον τρόπο, ενδέχεται η RBA να συνεχίσει τις επιθετικές επιτοκιακές στοχέυσεις ανατιμώντας το νόμισμά της προς τα 0,74 δολάρια ΗΠΑ, που ήδη γράφει +9,46% στο τρίμηνο έναντί του.
  otmarkets-live
 • 09:46 Σταθερά πάνω από το 4% η απόδοση στη λήξη του 10ετούς Αξιοπρεπέστατες οι αποδόσεις για τα ελληνικά ομόλογα από την πλευρά των επενδυτών, ειδικά εκείνων που εκτίθενται μόνο στο εγχώριο νόμισμα, καθώς ο συναλλαγματικός κίνδυνος θεωρητικά εκμηδενίζεται αλλά και ο συστημικός είναι αμελητέος. Η μόνη αρνητική μετάφραση είναι η πιθανότητα να ανέλθουν κι άλλο, ειδικά αν δεν τιθασευτεί ο υψηλότατος πληθωρισμός στο ευρωσύστημα (10,4% τρέχων με 0,3% ανάπτυξη και 6% ανεργία), ώστε να αναγκάζει τα ομολογιακά χαρτοφυλάκια να μην αγοράζουν ακόμα. Ωστόσο, για τον μέσο ιδιώτη, ειδικά μακροπρόθεσμο, κάτι τέτοιο δεν είναι απαραίτητα κρίσιμο, διότι έτσι απλά κλειδώνει μια "υψηλότερη" απόδοση στη λήξη της ομολογίας του.
 • 09:36 Ανοιχτός ο δρόμος για τις 1040-1060 μονάδες Το ΧΑ διανύει σαφώς μια από τις ωριμότερες περιόδους της σύγχρονης ιστορίας, με τον Γενικό Δείκτη να κινείται σε μια πολυετή πλαγιοανοδική κίνηση, επιτυγχάνοντας μάλιστα το τελευταίο διάστημα υπεραποδόσεις έναντι άλλων μεγάλων δεικτών. Τα νέα υψηλά 8ετίας ήρθαν με ένα σερί 5 συνεχόμενων ανοδικών εβδομάδων, με την τρέχουσα να είναι η 14η (!) στις τελευταίες 17. Τα παραπάνω εντυπωσιακά στατιστικά φαίνεται να είναι και η ..υψοφοβία του ΓΔ ως ο μόνος ανασταλτικός παράγοντας, και η αφορμή για μια καλύτερη διόρθωση, μπας και μπουν οι ξεχασμένοι στο τρένο για τις 1040-1060.
  otmarkets-live
 • 09:22 Ο Eurostoxx 50 δείχνει τον ανοδικό δρόμο για τις ευρωπαϊκές μετοχές Ο πανευρωπαϊκός 50άρης συνεχίζει για 10η ημέρα στην υπεραγορασμένη ζώνη μετά τη διάσπαση των 4030 μονάδων, και η τεχνική στήριξη των 4100 κράτησε τιμητικά στο overshooting. Πλέον, το επίπεδο των 4290 είναι το νέο στοίχημα, με έξοδο από βραχυπρόθεσμες θέσεις κάτω από 4090 σε κλείσιμο συνεδρίασης.
  otmarkets-live
 • 08:24 Παραμένουν ερωτηματικά για την τιμή του αλουμινίου Όντας σε πλαγιοανοδικό τέμπο από τις αρχές του χρόνου, το αλουμίνιο προσπαθεί να ανακάμψει μετά από ένα δύσκολο 2022, με απώλειες περί τα 1300 δολάρια ανά τόνο (περ. 35%). Τα τρέχοντα επίπεδα των 2650 φαίνονται εκ νέου περιοχή για ρευστοποιήσεις, με τη ζήτηση για το μεγάλο βιομηχανικό μέταλο να μειώνεται λόγω των πιέσεων στην παγκόσμια οικονομική δραστηριότητα.
  otmarkets-live
 • 08:18 Κοντεύει τα 25 δολάρια το ασήμι Κινούμενο εντός της πολύμηνης πλαγιοπτωτικής κίνησης, το ασήμι προσπαθεί να συναντήσει την αντίσταση του σχηματισμού που οριοθετείται από τη ζώνη των 25 δολαρίων ανά ουγγιά, όπου και θα κριθεί η συνέχιση -ή όχι- του ισχυρού ανοδικού momentum. H τεχνική στήριξη των 22,50 φαίνεται να κρατάει προσώρας.
  otmarkets-live
 • 08:16 Συνεχίζεται η κατάρρευση στην αγορά ναύλων ξηρού φορτίου Σε νέα χαμηλά 2μιση ετών βρέθηκε ο Δείκτης Baltic Dry, στις 721 μονάδες, μετά το κλείσιμο με απώλειες 2,57%. Διανύοντας την τέταρτη συνεχόμενη πτωτική του εβδομάδα, έγραψε τη 18η πτωτική ημέρα σε ένα ανεπανάληπτο σερί, με τις προσδοκίες για χαμηλή οικονομική δραστηριότητα να είναι εμφανείς.
  otmarkets-live
 • Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
  Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

  Latest News