Μέχρι και 9% εκτινάχτηκε η μετοχή της Alibaba στο Χονγκ Κονγκ σήμερα, για να κλείσει τελικά με κέρδη 6,6%, μετά τα δημοσιεύματα που φέρουν τον ιδρυτής του τεχνολογικού κολοσσού Τζακ Μα να ταξιδεύει στην Ευρώπη, αλλά και την ανακοίνωση της κυκλοφορίας νέου τσιπ από την εταιρεία.

Χθες Τρίτη, η εφημερίδα East Week του Χονγκ Κονγκ ανέφερε, επικαλούμενη εμπιστευτική πηγή, ότι ο Μα βρέθηκε το σαββατοκύριακο στην Ισπανία με τους δισεκατομμυριούχους φίλους του και συνεργάτες για διακοπές με το ιστιοπλοϊκό του.

Η South China Morning Post, η οποία ανήκει στην Alibaba, δημοσίευσε αργότερα ότι ο Ma βρέθηκε ήταν στην Ισπανία για μια διερευνητική περιοδεία σε θέματα γεωργίας και τεχνολογίας που σχετίζονται με την τεχνολογία.

Το πού βρίσκεται ο Μα υπήρξε θέμα έντονης συζήτησης από τότε που χάθηκε από τα φώτα της δημοσιότητας, εδώ και έναν χρόνο, μετά την ομιλία του στην οποία εμφανίστηκε επικριτικός απέναντι στις κινεζικές ρυθμιστικές αρχές, επισημαίνει το CNBC.

Η αρχική δημόσια προσφορά του τεχνολογικού γίγαντα Ant Group του Μα μετά από αυτό ακυρώθηκε. Από τότε, ο τεχνολογικός τομέας της Κίνας μπήκε στο μικροσκόπιο των κινεζικών αρχών, oι τεχνολογικές εταιρείες της Κίνας έχασαν δισεκατομμύρια δολάρια να εξαφανίζονται από τις αποτιμήσεις τους. Οι μετοχές της Alibaba στις ΗΠΑ υποχώρησαν περισσότερο από 23% σε ετήσια βάση.

Τον Ιανουάριο, όταν ο Μα εμφανίστηκε για πρώτη φορά μετά την ομιλία του Οκτωβρίου, η μετοχή της Alibaba αυξήθηκε την ίδια μέρα.

Η Alibaba γνωστοποίησε της προηγούμενες μέρες την κυκλοφορία ενός νέου τσιπ σχεδιασμένου για servers σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τις δυνατότητες του cloud της.

Το cloud θεωρείται βασικός πυλώνας της μελλοντικής ανάπτυξης της Alibaba, ενώ για την ώρα αντιπροσωπεύει το 8% των συνολικών εσόδων της.

Ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου δήλωσε επίσης την Τετάρτη ότι σχεδιάζει να ανοίξει του χρόνου νέα κέντρα δεδομένων στη Νότια Κορέα και στην Ταϊλάνδη συνεχίζοντας την επέκταση της επιχείρησης cloud στο εξωτερικό.

«Βλέπω τη σημερινή κίνηση ως ένα μόνο μέρος μιας ευρύτερης ανάκαμψης/διόρθωσης. Η μετοχή της Alibaba είναι τώρα 30% πιο πάνω από τα χαμηλά των αρχών του μήνα, ακόμη όμως παραμένουν 35% κάτω από τα υψηλά του Φεβρουαρίου», σχολίασε ο Ταρίκ Ντένισον, διαχειριστής περιουσίας της GFM Asset Management με έδρα του Χονγκ Κονγκ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή