Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στην αμερικανική αγορά ομολόγων σήμερα Παρασκευή, μετά την κατάκτηση ενός ακόμα ρεκόρ αποδόσεων τριετίας.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου ενισχύεται κατά 2 μονάδες βάσης και διαμορφώνεται σε 2,361%. Η απόδοση του 30ετούς διαφοροποιείται ελαφρά στο 2,514%.

H απόδοδη του 10ετούς άγγιξε τα υψηλότερα επίπεδα από το Μάιο του 2019, την Τετάρτη, φτάνοντας στο 2,417%. Η άνοδος τροφοδοτείται από τις αυξανόμενες προσδοκίες για πιο επιθετική σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής από τη Fed. Ο πρόεδρος της Τζερόμ Πάουελ δήλωσε τη Δευτέρα ότι «ο πληθωρισμός είναι πολύ υψηλός» και τόνισε ότι η Fed θα συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια έως ότου τεθεί υπό έλεγχο.

«Αν καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι είναι σκόπιμο να κινηθούμε πιο επιθετικά αυξάνοντας το επιτόκιο κατά περισσότερες από 25 μονάδες βάσης σε μια συνάντηση ή συναντήσεις, θα το πράξουμε», είπε σε ομιλία του στην National Association for Business Economics.

Ως εκ τούτου αρκετοί επενδυτές εκτιμούν ότι θα η Fed θα κινηθεί πιο επιθετικά στην αύξηση των επιτοκίων. Η Goldman Sachs αναθεώρησε τις προβλέψεις της και εκτιμά ότι η κεντρική τράπεζα θα προχωρήσει σε αυξήσεις 50 μονάδων βάσης στις συνεδριάσεις της τον Μάιο και τον Ιούνιο.

Τέλος, οι επενδυτές παρακολούθούν στενά τα τελευταία νέα από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές