Το Μεξικό κατέθεσε επίσημη υποψηφιότητα για να διοργανώσει τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2036. Για το σκοπό αυτό ο υπουργός Εξωτερικών, Μαρσέλο Έμπραρντ, και η πρόεδρος της Μεξικανικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Μαρία Χοσέ Αλκαλά, συναντήθηκαν με τον επικεφαλής της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, στην έδρα της ΔΟΕ, στη Λοζάνη.

Η υποβολή της υποψηφιότητας συμπίπτει με τη συμπλήρωση 100 ετών από την ίδρυση της Μεξικανικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Οι εκπρόσωποι του Μεξικού δήλωσαν ότι το μεγαλύτερο μέρος των υποδομών που απαιτούνται για τη φιλοξενία του κορυφαίου αθλητικού «ραντεβού» είναι ήδη έτοιμο.

Μουντιάλ 2030: Ο βασιλιάς του Μαρόκου ανακοίνωσε τη συνυποψηφιότητα της χώρας με Ισπανία-Πορτογαλία

Το Μεξικό, το οποίο διοργάνωσε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1968 στην Πόλη του Μεξικού, καθώς και τα Παγκόσμια Κύπελλα ποδοσφαίρου του 1970 και του 1986, θα συνδιοργανώσει το Μουντιάλ του 2026 μαζί με τον Καναδά και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Ανοιξε η όρεξη» στο Κατάρ

Οπως ανέφερε το «Reuters» στα τέλη Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την εξειδικευμένη ιστοσελίδα calcio «e finanza», η χώρα είναι αποφασισμένη να φιλοξενήσει τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2036 στη Ντόχα. Θα έχουν προηγηθεί εκείνοι στο Παρίσι (2024), το Λος Άντζελες (2028) και το Μπρίσμπεϊν (2032).

Το Κατάρ αναμένεται να πιέσει για να μετακινηθούν τελικά οι Ολυμπιακοί Αγώνες αργότερα μέσα στη χρονιά, όπως έκανε με το Παγκόσμιο Κύπελλο. Το κράτος του Κόλπου έχει χρησιμοποιήσει προηγμένα συστήματα ελέγχου του κλίματος στα στάδια για να μετριάσει τη ζέστη.

Μεταξύ των χωρών που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για τη φιλοξενία των Ολυμπιακών Αγώνων του 2036 είναι η Ινδία, η Ινδονησία και η Νότια Κορέα. Η Γερμανία εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο υποψηφιότητας, παρά την έντονη εσωτερική αντίθεση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι