Σε ηλικία 87 ετών έφυγε από τη ζωή ο πατριάρχης της πλουσιότερης οικογένειας της Βρετανίας, Srichand Hinduja. Γεννημένος στην Ινδία, ο Hinduja μετατράπηκε στον δισεκατομμυριούχο ηγέτη μιας παγκόσμιας αυτοκρατορίας, έχοντας στην κατοχή του εταιρείες στη γιγαντιαία ασιατική χώρα που δραστηριοποιούνται στους κλάδους της τραπεζικής, των χημικών, του λογισμικού και των εμπορικών οχημάτων.

Πρίγκιπας Χάρι: Δεύτερη νομική προσφυγή κατά του Υπουργείου Εσωτερικών της Βρετανίας

Όπως αναφέρει το CNN, ο Hinduja και ο μικρότερος αδελφός του, 0 83χρονος Gopichand, βρέθηκαν για τέταρτη φορά στην κορυφή του Sunday Times Rich List το 2022, με την αξία της περιουσίας τους – που περιλαμβάνει ακίνητα αξίας πολλών εκατομμυρίων στο κέντρο του Λονδίνου – να εκτιμάται σε 28,5 δισ. λίρες (36 δισ. δολάρια).

«Με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε τον θάνατο του πατέρα μας», ανέφεραν οι κόρες του Hinduja, Shanu και Vinoo, σε ανακοίνωσή τους.

Ο δισεκατομμυριούχος, γνωστός και ως SP, ήταν «ένας οραματιστής τιτάνας της βιομηχανίας και των επιχειρήσεων, ανθρωπιστής και φιλάνθρωπος. Άγγιξε αμέτρητες ζωές στην πορεία του και είμαστε για πάντα ευγνώμονες για τον χρόνο που αγαπήσαμε μαζί του».

Ο Όμιλος Hinduja

Ο Όμιλος Hinduja, ο οποίος απασχολεί 200.000 άτομα σε περισσότερες από 30 χώρες, ιδρύθηκε το 1914 από τον Parmanand Deepchand Hinduja, ο οποίος εμπορευόταν χαλιά και αποξηραμένα φρούτα από το Ιράν πριν οι γιοι του Srichand και Gopichand μεταφέρουν τη βάση τους στη Βρετανία τη δεκαετία του 1970.

Πιο πρόσφατα τα αδέλφια ενεπλάκησαν σε μια διαμάχη για το μέλλον της επιχειρηματικής τους αυτοκρατορίας και ο Gopichand είχε αμφισβητήσει τη νομιμότητα ενός διαρκούς πληρεξουσίου που είχε χορηγηθεί στις κόρες του Srichand.

Ο Gopichand και οι κόρες του Srichand είχαν καταλήξει σε μια φαινομενική ανακωχή, αλλά ένας δικηγόρος που εκπροσωπεί τα συμφέροντα του Srichand δήλωσε σε δικαστήριο του Λονδίνου τον περασμένο μήνα ότι η συμφωνία αυτή κινδύνευε.

«Μεταξύ άλλων, ο SP θα μείνει στην ιστορία για τη μεγάλη συμβολή του στο να φέρει την Ινδία και τον πολιτισμό της στην παγκόσμια σκηνή μέσω του έργου του και των φιλανθρωπικών του προσπαθειών», δήλωσαν οι κόρες του Hinduja.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή