Στο κρίσιμο θέμα των εκκρεμών συντάξεων αναφέρθηκε σήμερα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισε ότι έως τώρα έχουν εκδοθεί περίπου 25.000 ψηφιακές συντάξεις. Με βάση αυτό το στοιχείο, καθώς τον Ιανουάριο οι εκκρεμείς συντάξεις ήταν 155.000, τώρα εκτιμάται ότι έχουν μειωθεί στις 139.000.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της χρησιμοποίησης πιστοποιημένων δικηγόρων και λογιστών προκειμένου να βοηθήσουν τις διαδικασίες για την ταχύτερη απονομή των συντάξεων, ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι αυτό θα προχωρήσει και το κράτος θα αναλάβει να καλύψει μια εύλογη δαπάνη για τον σκοπό αυτό και δεν θα επιβαρυνθούν οι πολίτες.

Ο υπουργός Εργασίας δεν θέλησε να δεσμευθεί για το πότε θα ολοκληρωθεί η διαδικασία για την απονομή όλων των εκκρεμών συντάξεων, αλλά δεσμεύθηκε ότι θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια για να ολοκληρωθεί όσο το δυνατόν συντομότερα.

Επίσης πριν από το Πάσχα, αναμένεται να δοθεί και η προκαταβολή της σύνταξης σε όσους έχουν υποβάλλει σχετικό αίτημα.

Όσον αφορά στο θέμα της καταβολής του Δώρου Πάσχα σε όσους βρίσκονται σε αναστολή σύμβασης εργασίας, ο Κ. Χατζηδάκης εξήγησε πως θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία με το Δώρο Χριστουγέννων της περασμένης χρονιάς και δεσμεύτηκε ότι γίνεται κάθε προσπάθεια, ώστε να καταβληθεί στους δικαιούχους μέσα στη μεγάλη Εβδομάδα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Εργασιακά – Ασφαλιστικά
Πάνος Τσακλόγλου: Οι προκλήσεις και οι προοπτικές στη συμπληρωματική ασφάλιση
Tax |

Πάνος Τσακλόγλου: Οι προκλήσεις και οι προοπτικές στη συμπληρωματική ασφάλιση

O υφυπουργός Εργασίας διαπίστωσε ότι η κάλυψη του εργατικού δυναμικού στη χώρα μας από συμπληρωματική συνταξιοδοτική ασφάλιση υπολείπεται σε σύγκριση με τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες