Αλμα πάνω από 2% καταγράφει ο γενικός δείκτης τιμών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, αποτυπώνοντας τον ενθουσιασμό των επενδυτών σε μια σειρά πρόσφατες εσωτερικές εξελίξεις.

Στις 15:50 ο ΓΔ βρισκόταν στις 894,98 μονάδες με άνοδο +2,28% με τους ευρωπαϊκούς δείκτες με κέρδη της τάξης του +0,6%.

Ο τζίρος την ίδια ώρα ανερχόταν σε περίπου 63 εκατ. ευρώ με πακέτα αξίας 2 εκατ. για ΔΕΗ και ΟΠΑΠ.

Στον FTSE25 η εικόνα με δυο καθοδικά blue chip και 23 ανοδικά υπογράμμιζε το γενικευμένο ενδιαφέρον και υποστήριζε την άποψη περί επενδυτικής ανακούφισης. Βέβαια αρκετές από τις πράξεις στο πρώτο μέρος αφορούσαν κινήσεις για συγκομιδή κερδών μέσα στη μέρα, intraday, γιατί η έναρξη με άνοδο κοντά στο +1% στο πρώτο ημίωρο ειδοποίησε για την εικόνα στο τετράωρο. Καθώς τότε με άνοδο πάνω από +3% είχαμε: ΕΛΛΑΚΤΩΡ +8,4%, ΑΛΦΑ +5,89%, ΤΙΤC +4,79%, ΒΙΟ +4,59%, ΕΛΠΕ +4,26% ΕΤΕ +3,44% και ΟΠΑΠ +3,26%. Θετικά λειτούργησε και η ανακοίνωση ημερομηνιών για το σταδιακό άνοιγμα της αγοράς.

Τεχνικά ζητούμενο ήταν η υπέρβαση των 895 μονάδων και μετά τις 14:39 είχε επιτευχθεί.

Στο πρωινό σχόλιο αναφέραμε: Δεν μπορούμε να μην υπογραμμίσουμε πως δεν υπήρχε χρηματιστηριακή που να μην απασχολήθηκε κύρια με την αύξηση της ΠΕΙΡ, ενώ οι χρηματιστηριακοί παράγοντες δήλωναν πως η επίδραση των εξελίξεων σε αυτή απλώθηκε στο σύνολο των μετοχών του ταμπλό από πολλές απόψεις. Η κυριότερη αφορούσε στη μεταβολή της ρευστότητας αν και αποδείχθηκε ότι ενώ οι παλαιοί μέτοχοι ζεματίστηκαν οι τοποθετούμενοι σε νέες μετοχές ευνοούνται από τα πλαίσια για της αύξηση. Για αυτό ήδη υπάρχει υπερκάλυψη με μεγάλο ενδιαφέρον και από ιδιώτες. Η εικόνα της πορείας της μετοχής της ΠΕΙΡ που διαπραγματεύεται με κέρδη έδωσε το έναυσμα για την επιστροφή της διάθεσης για ρίσκο. Επίσης βοήθησε ο προσδιορισμός του σχεδίου για το άνοιγμα της αγοράς μετά το Πάσχα. Έτσι έχει απλωθεί το αγοραστικό ενδιαφέρον στην Αθήνα.

Οι ανοδικές μετοχές στο ταμπλό είναι 77 οι πτωτικές 32 και 15 αμετάβλητες. Στον FTSEM στις 14:53 δεν υπάρχει πτωτική μετοχή που υπογραμμίζει την ενεργοποίηση και πολλών ιδιωτών επενδυτών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες