Νέες επενδύσεις με σκοπό να φτάσει η αξία του χαρτοφυλακίου της στα 150 εκατ. ευρώ, προσανατολίζεται να πραγματοποιήσει η Briq Properties ΑΕΕΑΠ. Ο πρόεδρος της εταιρείας Θεόδωρος Φέσσας χθες, ανέφερε χθες  κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης ότι η κατανομή των κεφαλαίων θα είναι υπέρ των logistics, ενώ στο «στόχαστρο» βρίσκονται τόσο γραφεία όσο και ξενοδοχεία. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτού του τύπου οι επενδύσεις αναμένεται να γίνουν μέσω αύξηση του δανεισμού της εταιρείας κατά 44 εκατ. ευρώ.

Όπως ανέφερε από την πλευρά της η διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας Άννα Αποστολίδου,  η μόχλευση είναι στο 15% και μπορεί να φτάσει στο 35% μέσα από νέες επενδύσεις στους κλάδους που θεωρεί ότι υπάρχει υψηλή απόδοση, αν και διευκρίνισε ότι ο στόχος αυτός είναι πιο εφικτός για τις αρχές του 2022 όπου εκτιμάται ότι θα έχουν περάσει οι επιπτώσεις της πανδημίας.

Σημειώνεται πως η Briq προχώρησε στην απόκτηση του 80% του συγκροτήματος logistics των οκτώ κτιρίων επιφάνειας 58.641 τ.μ. σε 131.232 τ.μ. στη Μάνδρα, έναντι 23,9 εκατ. ευρώ με απόδοση 7,7%. Το 20% της εταιρείας παραμένει στο κ. Γιάννη Σαραντίτη, μέτοχο της Sarmed Logistics.

Ιδιαιτέρως σημαντική για την εταιρεία είναι η αγορά γης στον Ασπρόπυργο για την ανάπτυξη σύγχρονου συγκροτήματος logistics συνολικής επιφάνειας 31.000 τ.μ., με δύο κτίρια. Από αυτά, το πρώτο κτίριο θα ολοκληρωθεί στο τέλος του 2021 σε μία επένδυση, συμπεριλαμβανομένου και του κόστους της γής, στα 13,1 εκατ. ευρώ, με την εταιρεία να έχει προχωρήσει ήδη σε συμφωνία για τη μίσθωσή του , ενώ η απόδοση αντιστοιχεί στο 8%.

Αυτήν την στιγμή, το χαρτοφυλάκιο της εταιρίας στο αποτελείται από 29 ακίνητα συνολικής επιφάνειας 120 χιλ. τ.μ., συνολικής αποτίμησης 108,3 εκατ. ευρώ ενώ η εξάρτηση της από την Quest, που είναι ο μεγαλύτερος μισθωτής έχει περιοριστεί στο 29% μετά και τις τελευταίες επενδύσεις, από το 97% που ήταν προ τριετίας.

Όπως τονίστηκε η εταιρεία μέσα σε ένα χρόνο (Δεκέμβριος 2019-Δεκέμβριος 2020) επένδυσε το σύνολο των κεφαλαίων της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου (συνολικό ύψος επενδεδυμένων κεφαλαίων 47,4 εκατ. ευρώ) αυξάνοντας κατά 77% την αξία χαρτοφυλακίου της, με το μεγαλύτερο μέρος των επενδύσεων να κατευθύνεται σε  αποθηκευτικούς χώρους, να ακολουθεί ο τομέας των γραφείων και εν συνεχεία ο ξενοδοχειακός κλάδος.

Αναφερόμενη στις νέες επενδύσεις, η κα Αποστολίδου τόνισε στο στόχαστρο της εταιρείας είναι αυτή τη στιγμή τα logistics που αποτελούν το 43% του χαρτοφυλακίου, καθώς είναι ένας κλάδος με υψηλές αποδόσεις (περί το 8%).

Αξίζει να υπενθυμιστεί πως η BriQ εμφάνισε στη χρήση 2020 προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη 1,65 εκατ. ευρώ από 1,35 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 22,4%, τα ίδια κεφάλαια ανέρχονταν στα 84 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ακίνητα