Δεν θα είναι η πρώτη φορά που η στατιστική προϊστορία και τα υπό εξέλιξη γεγονότα δημιουργούν τις προϋποθέσεις για κίνηση των αποτιμήσεων σε αντίθετο ρεύμα από εκείνο που απέκτησαν σήμερα στην πρώτη ώρα των συναλλαγών οι ευρωπαϊκοί δείκτες. Με μέτριους ρυθμούς συναλλαγών και ανοδικό χάσμα τιμών στο άνοιγμα στις 11:15 ο τζίρος έπιασε τα 11 εκατ. ευρώ και ο ΓΔ ήταν στις 897,63 μονάδες με κέρδη +0,43%. Οι ανοδικές μετοχές ήταν 50 έναντι 22 καθοδικών σε μια σχέση ανοδικών – πτωτικών μεγαλύτερη του 2.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης πτωτικά διαπραγματεύονται οι ΣΑΡ ΓΕΚΤΕΡΝ με πτώση λίγο πάνω από -1% ενώ από -0,2% ως -0,6% εμφανίζουν οι ΜΟΗ ΕΥΔΑΠ ΜΥΤΙΛ ΤΕΝΕΡΓ ΑΔΜΗΕ και μετά τις 11:21 προστέθηκε η ΠΕΙΡ με οριακές απώλειες. Στον αντίποδα με κάρδη απάνω από +1% στηρίζουν τους βασικούς δείκτες οι ΕΛΛΑΚΤΩΡ +3,09% ΑΡΑΙΓ +2,68%, ΦΡΛΚ +2,33%,ΑΛΦΑ +1,8% ΤΙΤC +1,8%.

Η μεταβλητότητα της τιμής της μετοχής της ΠΕΙΡ αναμένεται να παίξει καθοριστικό ρόλο σήμερα αφού ήδη άνοιξε στα 1,80 ευρώ με κλείσιμο την Πέμπτη στα 1,76 ανέβηκε ως τα 1,83 ευρώ και διαπραγματεύεται στις 11:25 στα 1,73 που είναι και το τρέχον κατώτερο με απώλειες -1,70%.

Η επιτυχής ολοκλήρωση της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου (ΑΜΚ) της Πειραιώς δεν επηρεάζει τη διάθεση των παλαιών μετόχων αν και η επιτυχίας αναμένεται να συμβάλλει στην αντίληψη των θεσμικών για την επιστροφή όλου του κλάδου στην κανονικότητα των υγειών ισολογισμών. Οι προσφορές των ξένων επενδυτών κάλυψαν το ζητούμενο ποσό κατά τουλάχιστον πέντε φορές, με αποτέλεσμα η τιμή διάθεσης των 1,2 δισ. νέων μετοχών να οριστικοποιείται στο άνω όριο του διαθέσιμου εύρους, δηλαδή στο 1,15 ευρώ ανά μετοχή.

Η αγορά αναμένει να ξεπεράσει ο ΔΤΡ τις 600 μονάδες αφού μια αποφασιστική υπέρβασή τους θα ανοίξει το δρόμο για 50 μονάδες ψηλότερα σύμφωνα με την στατιστική προϊστορία. Αλλά ενώ και αυτός ο στόχος επιτεύχθηκε σήμερα στις 11:18 που ξεκίνησαν οι μάχες για την αποτίμηση της ΠΕΙΡ στο ταμπλό από τις 602,60 που ήταν το ανώτερο έχει περάσεις στις 599,12 μονάδες. Το ταμπλό λοιπόν ακόμα δεν μπορεί να διαμορφώσει ένα σαφές μήνυμα για το πώς θα εξελιχθεί η ελεύθερη διαπραγμάτευση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
14th Annual Capital Link Sustainability Forum: Βράβευση στον CEO του ΧΑ Γιάννη Κοντόπουλο
Xρηματιστήριο Αθηνών |

14th Annual Capital Link Sustainability Forum: Βράβευση στον CEO του ΧΑ Γιάννη Κοντόπουλο

Το Ελληνικό Χρηματιστήριο επιδεικνύει μια θεαματική ποιοτική στροφή με ρεκόρ κερδοφορίας εισηγμένων εταιρειών και με αύξηση του ενδιαφέροντος των ξένων επενδυτών για τις ελληνικές μετοχές