Ιδιαίτερα τεταμένο είναι το κλίμα στο Ισραήλ με τον πρωθυπουργό της χώρας, Μπενιαμίν Νετανιάχου, να εκτοξεύει απειλές μετά την επίθεση με ρουκέτες από την πλευρά της Χαμάς.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό πρωθυπουργό, «οι τρομοκρατικές οργανώσεις στη Γάζα διέσχισαν την κόκκινη γραμμή».

Ο ίδιος έκανε λόγο για «αγώνα που εξαπλώνεται σε διάφορα μέτωπα: στην Ιερουσαλήμ, τη Γάζα και αλλού στη χώρα», διαμηνύοντας ότι το Ισραήλ θα ανταποκριθεί με μεγάλη δύναμη.

«Δεν θα ανεχτούμε ζημιά στην επικράτειά μας, την πρωτεύουσά μας, τους πολίτες και τους στρατιώτες μας. Όποιος μάς επιτεθεί θα πληρώσει βαρύ τίμημα» προειδοποίησε.

Ρουκέτες στην Ιερουσαλήμ, εννέα νεκροί στη Γάζα

Σημειώνεται πως νωρίτερα, σειρήνες που προειδοποιούν για εκτόξευση ρουκετών ήχησαν στην Ιερουσαλήμ, ενώ ακούστηκαν αρκετές εκρήξεις, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Όπως ανέφερε το AFP, εκτοξεύθηκαν ρουκέτες από παλαιστινιακά εδάφη προς το Ισραήλ.

Είχε προηγηθεί τελεσίγραφο της Χαμάς προς το Ισραήλ να αποσύρει τις δυνάμεις του από δύο σημεία όπου έχει κλιμακωθεί η ένταση. Η Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη για μία ρουκέτα.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, εκτοξεύτηκαν επτά ρουκέτες από τη Γάζα και συναγερμοί ενεργοποιήθηκαν στην Ιερουσαλήμ και τις γύρω περιοχές. Πρόσθεσε πως συνεχίζεται η εκτόξευση ρουκετών από τον παλαιστινιακό θύλακα με στόχο το νότιο Ισραήλ.

Κατά την ίδια πηγή, όχημα στο νότιο Ισραήλ χτυπήθηκε από πύραυλο που εκτοξεύθηκε από τη Γάζα, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του οδηγού.

Μάρτυρας τον οποίο επικαλείται το Reuters ανέφερε πως άκουσε τρεις εκρήξεις στο κεντρικό Ισραήλ.

Παλαιστινιακό υπ. Υγείας: Εννέα νεκροί από αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ

Όπως μετέδωσαν παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης, ακολούθησε πυραυλική επίθεση από το Ισραήλ στη βόρεια Γάζα, προκαλώντας τον τραυματισμό πολιτών.

Σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, εννέα άτομα έχασαν τη ζωή τους από ισραηλινές επιδρομές στη Γάζα. Μεταξύ των νεκρών είναι και τρία παιδιά.

Ματαιώθηκε η πορεία για την «Ημέρα της Ιερουσαλήμ»

Στο μεταξύ, η πορεία των χιλιάδων νέων Ισραηλινών που ήταν προγραμματισμένη για απόψε το βράδυ στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, προκειμένου να γιορταστεί η Ημέρα της πόλης, ματαιώθηκε λόγω των ταραχών, ανακοίνωσαν οι οργανωτές.

«Η πορεία για τον «χορό των σημαιών» ματαιώθηκε. Δεν θα χορέψουμε σε μια διαιρεμένη Ιερουσαλήμ», ανέφερε η οργάνωση Am Kalavi που κάθε χρόνο οργανώνει αυτήν την πορεία για να γιορτάσει την κατάκτηση της Ανατολικής Ιερουσαλήμ από τις ισραηλινές δυνάμεις, το 1967.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή