O γαλλικός όμιλος ξενοδοχείων Accor εξετάζει σχέδιο για την εισαγωγή εταιρείας ειδικού σκοπού εξαγοράς SPAC ο οποίος θα στοχεύει σε συμφωνία σε τομείς όπως lifestyle και leisure, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Bloomberg.

Η Accor φέρεται να συζητά με συμβούλους για την εισαγωγή μιας SPAC στην Ευρώπη, πιθανότατα εφέτος, με σκοπό να αντλήσει 200-300 εκατομμύρια ευρώ. Οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και το μέγεθος της SPAC θα καθοριστεί από τη διάθεση των επενδυτών. Εκπρόσωπος της Accor δεν σχολίασε την πληροφορία.

Οι SPACs, γνωστές ως εταιρείες λευκής επιταγής, δυσκολεύονται πλέον να προσελκύσουν επενδυτές στις ΗΠΑ και την Ευρώπη εν μέσω αυξημένης εποπτείας από τις ρυθμιστικές αρχές και της ευρύτερης μεταβλητότητας της αγοράς. SPACs που υποστηρίζονται από εταιρείες είναι σπάνιες όμως αμερικανικές εταιρείες όπως η Post Holdings Inc ανακοίνωσαν τέτοιου είδους εισαγωγές στο χρηματιστήριο φέτος.

Ο Κόνροι Γκέινορ, αναλυτής στο Bloomberg Intelligence, ανέφερε ότι εταιρείες όπως Whitbread και Accor έχουν δείξει όρεξη για μικρομεσαίες εξαγορές και συγχωνεύσεις στον ξενοδοχειακό κλάδο, με αρκετά ισχυρά λογιστικά βιβλία ώστε να αποκτήσουν ενεργητικά στρατηγικά ή με οικονομικά προβλήματα. Οι μετοχές της Accor αυξήθηκαν περίπου 45% τους τελευταίους 12 μήνες ανεβάζοντας την χρηματιστηριακή της αξία στα 8,3 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές