Η Ιρλανδία θα αντιταχθεί σε μεγάλο μέρος του σχεδίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ένα πιο ενοποιημένο καθεστώς φορολογίας των εταιρειών σε ολόκληρο την Ευρωπαϊκή Ένωση και πιστεύει ότι θα συνταχθούν μαζί της πολλά άλλα σκεπτικιστικά κράτη-μέλη, δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Πασκάλ Ντόναχιου (φωτο).

Χθες Τρίτη η Κομισιόν έδωσε στη δημοσιότητα το νέο πρόγραμμα φορολογίας των επιχειρήσεων. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στόχος είναι να προωθηθεί ένα ισχυρό, αποτελεσματικό και δίκαιο σύστημα φορολόγησης για τις επιχειρήσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στην ανακοίνωση παρουσιάζεται ένα μακροπρόθεσμο και ένα βραχυπρόθεσμο όραμα που θα βοηθήσει την Ευρώπη να ανακάμψει από την πανδημία COVID-19 και θα συμβάλει στην εξασφάλιση επαρκών δημόσιων εσόδων κατά τα επόμενα έτη.

Στόχος του σχεδίο της Κομισιόν είναι η δημιουργία ενός «δίκαιου και σταθερού επιχειρηματικού περιβάλλοντος», το οποίο μπορεί να ενισχύσει τη βιώσιμη ανάπτυξη με άφθονες θέσεις εργασίας στην ΕΕ και να αυξήσει την ανοικτή στρατηγική αυτονομία μας.

Ωστόσο η Ιρλανδία φαίνεται αποφασισμένη να αντιταχθεί σε αυτό το σχέδιο.

«Δεδομένης της κατανόησής μου για πολλά από αυτά που έχει προτείνει η Επιτροπή, υπάρχουν πολλά σε αυτά που θα αντιταχθώ και θα έχω σημαντικές ανησυχίες. Υπάρχουν πολλές χώρες εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα έχουν παρόμοιες ανησυχίες με την Ιρλανδία σε σχέση με αυτό», δήλωσε ο Ντόναχιου σε ιρλανδικό μέσο ενημέρωσης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα