Η Καλιφόρνια θα υποχρεώσει τις εταιρείες «διαμοιρασμού διαδρομών», όπως η Uber και η Lyft, να μεταβούν από βενζινοκίνητα οχήματα σε ηλεκτροκίνητα έως το τέλος της τρέχουσας δεκαετίας.

Η αρμόδια ρυθμιστική αρχή της Πολιτείας για την ατμοσφαιρική ρύπανση ενέκρινε παμψηφεί τον κανονισμό Clean Miles Standard που υποχρεώνει τα ηλεκτροκίνητα οχήματα να αντιστοιχούν στο 90% των οχημάτων διαμοιρασμού που θα κυκλοφορούν στην Καλιφόρνια το 2030. Οι εταιρείες διαμοιρασμού διαδρομών θα πρέπει να ξεκινήσουν τη διαδικασία μετάβασης των στόλων τους σε ηλεκτροκίνητα μοντέλα εντός του 2023.

Η απόφαση του CARB (California Air Resources Board) είναι μέρος της προσπάθειας που καταβάλλει η Καλιφόρνια να αποσύρει τα βενζινοκίνητα οχήματα, να μειώσει τις εκπομπές αεριών που συμβάλλουν στο φαινόμενο του θερμοκηπίου και να καταστεί ουδέτερη στις εκπομπές άνθρακα έως το 2045.

Ο κυβερνήτης της Πολιτείας, Γκάβιν Νιούσομ, πέρυσι υπέγραψε μία εκτελεστική απόφαση που προβλέπει όλα τα νέα οχήματα και οχήματα μαζικής μεταφοράς επιβατών που θα πωλούνται στην Καλιφόρνια, των σχεδόν 40 εκατομμυρίων κατοίκων, να έχουν μηδενικές εκπομπές καυσαερίων έως το 2035.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Uber και Lyft έχουν ήδη δεσμευτεί να ανανεώσουν τους στόλους των οχημάτων τους, ολοκληρωτικά, και να μεταπέσουν σε ηλεκτροκίνητα οχήματα έως το 2030, κάνοντας παράλληλα ενέργειες να βοηθήσουν τους συνεργαζόμενους οδηγούς. Ωστόσο, σύμφωνα με τις δύο εταιρείες, η Καλιφόρνια θα πρέπει να ξοδέψει περισσότερα χρήματα ώστε να βοηθήσει τους οδηγούς να προχωρήσουν στη μετάβαση, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Reuters.

Από την πλευρά της η επικεφαλής του CARB, Λιάν Ράντολφ, αναφέρει ότι «ο τομέας των μεταφορών είναι υπεύθυνος σχεδόν για τη μισή ποσότητα αερίων του θερμοκηπίου στην Καλιφόρνια, η πλειοψηφία των οποίων προέρχεται από τα οχήματα χαμηλών καθηκόντων».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green