Τα ασιατικά χρηματιστήρια κινήθηκαν σήμερα ανοδικά και τα μελλοντικά συμβόλαια βασικών δεικτών των ΗΠΑ διατηρούν θετικές μεταβολές μετά το ράλι της Wall Street από τις μετοχές τεχνολογίας που ώθησαν ψηλότερα τους δείκτες εν μέσω ανακουφιστικών σχολίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας για το επενδυτικό κοινό. Αισιόδοξα επίσης μηνύματα εκπέμπουν τα ΣΜΕ των δεικτών της Γερμανίας και της Γαλλίας.

Οι διευκρινίσεις που δόθηκαν από την Alpha Bank πριν το ξεκίνημα των συναλλαγών, συνέβαλαν ουσιαστικά στην αλλαγή του κλίματος τη Δευτέρα, μετά τη φυγή από το ρίσκο της Παρασκευής. Από αυτές φάνηκε ότι θα υπάρξει ειδική μεταχείριση, κατά την κατανομή, για όλους τους υφιστάμενους Μετόχους, Έλληνες και Ξένους, εξέλιξη που τονίζει την αναγνώριση δικαιώματος προτίμησης. Οι υφιστάμενοι Μέτοχοι προστατεύονται με αυτόν τον τρόπο από τον κίνδυνο εξάτμισης του ποσοστού συμμετοχής τους στο μετοχικό κεφάλαιο εφόσον εγγραφούν για αριθμό νέων μετοχών που διατηρεί αμετάβλητο το ποσοστό τους. Η ανακοίνωση της ΑΛΦΑ δεν περιλάμβανε λεπτομέρειες, αναφορικά με την πρόταση που θα παρουσιάσει το Δ.Σ στους Μετόχους της στην έκτακτη Γ.Σ. στις 15/6 για τους επιμέρους όρους της Α.Μ.Κ.

Οι εγχώριοι παράγοντες εφιστούν προσοχή στις διακυμάνσεις, επισημαίνοντας ότι η τιμή της έκδοσης θα καθοριστεί από τις προσφορές των Επενδυτών και η διαδικασία της Α.Μ.Κ. έχει μπροστά της δρόμο. Για αυτό η υψηλή μεταβλητότητα στον Τραπεζικό κλάδο θα διατηρθεί, ενώ σταδιακά, θα υπάρξει μείωση της συσχέτισης των άλλων Τραπεζικών μετοχών με τον τίτλο της ΑΛΦΑ, όπως είχε παρατηρηθεί και στην αύξηση κεφαλαίου της ΠΕΙΡ.

Θετικό μήνυμα από τις εταιρίες εκτός τραπεζικού κλάδου προσέφερε η μετοχή της ΑΡΑΙΓ +2,29%, ήταν σε διαπραγμάτευση χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στην Α.Μ.Κ. με καταβολή μετρητών υπέρ των παλαιών Μετόχων, με έκδοση 18.750.000 νέων (ΚO) μετοχών, σε αναλογία 0,262542164271582 νέα (ΚΟ) μετοχή για κάθε μία 1 παλαιά (ΚΟ) μετοχή, σε τιμή διάθεσης μετοχής €3,20. Η περίοδος άσκησης του δικαιώματος προτίμησης ορίστηκε από 27/5/2021 έως και 9/6/2021 και η περίοδος διαπραγμάτευσης του δικαιώματος στο Χ.Α. ορίστηκε από 27/5/2021 έως και 4/6/2021. Προσαρμοσμένη τιμή εκκίνησης: €5,2300.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες