Σε στενό εύρος κινούνται κατά την πρώτη ώρα των συναλλαγών οι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ευρώπη , όπως είχε διαφανεί από την πορεία των futures.

Στο επίκεντρο βρίσκονται οι τράπεζες εν μέσω ανοικτής συζήτησης για την πιθανότητα συγχωνεύσεων, ώστε να ισχυροποιηθούν έναντι των αμερικανικών αντιπάλων τους.

Στο πρώτο 15λεπτο των συναλλαγών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια η εικόνα των βασικών δεικτών έχει ως εξής:

Ο FTSE100 του Λονδίνου μετά την πτώση του κατά -0,04% την περασμένη συνεδρίαση, εμφάνισε μεταβολή +0,08%. Ο DAX εμφάνισε μεταβολή -0,28% ύστερα από τη χθεσινή οριακή υποχώρηση κατά 0,09%, ο CAC σημείωνε άνοδο 0,06% έναντι οριακών κερδών 0,02% την περασμένη μέρα. Ο δείκτης IBEX της Ισπανίας κινείται με άνοδο 0,11% ενώ έκλεισε την προηγούμενη στο -0,13%. Ο δείκτης FTSE MIB στην Ιταλία εμφάνισε μεταβολή -0,01% με επίδοση την προηγούμενη -0,46%. Ο πανευρωπαϊκός StoxxEurope 600 που έκλεισε στο +0,00% την περασμένη σύνοδο έχει μεταβολή στις 10:10 ώρα Ελλάδας -0,13%.

Οι παγκόσμιες αγορές θα συνεχίσουν να κινούνται ανοδικά φέτος λόγω της ισχυρής οικονομικής ανάκαμψης και των εταιρικών κερδών, αλλά οποιαδήποτε επιτάχυνση του πληθωρισμού θα μετριάσει αυτόν τον ενθουσιασμό, σύμφωνα με έρευνα του Reuters.  Η πλειονότητα των ερευνητών θεωρεί ότι βραχυπρόθεσμα, είναι απίθανη μια διόρθωση (ορίζεται ως πτώση της τάξης του -10% ως -12%). Πέρυσι, τέτοιες μέρες οι αγορές μετοχών παγκόσμια αιμορραγούσαν από την οικονομική ζημία που προκάλεσε η πανδημία, αλλά ακολούθησε μια τεράστια άνοδος, που ενισχύθηκε από πρωτοφανή ώθηση από την πλευρά των Κεντρικών Τραπεζών και των κυβερνήσεων που οδήγησαν στην ανάκαμψη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες