Μια σημαντική πρωτοβουλία για το Fintech στην Ελλάδα και τις αναπτυσσόμενες οικονομίες της Νότιο-Ανατολικής Ευρώπης βρίσκεται σε εξέλιξη.

Στην πρωτοβουλία συμμετέχουν η Εθνική Τράπεζα μαζί με την Endeavor Greece, το Ίδρυμα Ωνάση, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μαζί τους η ευρωπαϊκή πρωτοβουλία Crowd Dialog.

Το πώς και το γιατί της πρωτοβουλίας εξηγεί ο συντονιστής του Προγράμματος NBG Business Seeds Δρ. Σπύρος Αρσένης: «Ξεκινήσαμε τον Χειμώνα του 2020 μαζί με την Endeavor την προσπάθεια δημιουργίας του Greek Fintech Hub. Με μεγάλη χαρά είδαμε σημαντικούς οργανισμούς από την Ελλάδα και το Εξωτερικό να συστρατεύονται στην προσπάθειά μας. Τράπεζες και πανεπιστήμια του εξωτερικού μαζί με διεθνείς οργανισμούς αγκάλιασαν την προσπάθεια. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η πρωτοβουλία καλύπτει ένα σημαντικό κενό δικτύωσης, στήριξής και χρηματοδότησης στην Ελλάδα και στην Ευρώπη στον τομέα του Fintech. Θεωρούμε ότι οι δύο επιμέρους θεματολογίες για το Fintech στον τουρισμό και στις δημιουργικές βιομηχανίες αποτελούν πρωτοπόρες προσεγγίσεις και βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της καινοτόμου επιχειρηματικότητας».

Σε σχετικό ενημερωτικό σημείωμα διαβάζω: «Τι σημαίνει το Fintech στην Ελλάδα; Ποιους ενδιαφέρει; Ποια είναι η δυναμική του; Ποια η θέση των πανεπιστημίων και της έρευνας; Ποιο το αντίκτυπο του στους επιμέρους κλάδους των Δημιουργικών Βιομηχανιών, του Τουρισμού και της Υγείας; Ποια η σχέση του με τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό; Ποιος είναι ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και άλλων ευρωπαϊκών πρωτοβουλιών; Ποια είναι η διασύνδεση με υπάρχοντα δίκτυα ερευνητών και επιχειρήσεων; Ποια είναι η διασύνδεση με πρωτοβουλίες στις αναπτυσσόμενες οικονομίες της Νότιο-Ανατολικής Ευρώπης;» Η απάντηση προέρχεται από την ίδια την ανάληψη της πρωτοβουλίας.

Πιο συγκεκριμένα, με άξονες την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στο Fintech, τη χρηματοδότηση καινοτόμων επιχειρήσεων στον τομέα, τη σύνδεση του Fintech με την έρευνα στα πανεπιστήμια και στα Ερευνητικά κέντρα, την ενημέρωση και τη δικτύωση με σημαντικά δίκτυα και πρωτοβουλίες του εξωτερικού οι partners σχεδίασαν μια σειρά δράσεων που έχουν να κάνουν με τη χρηματοδότηση μέσω Fundraising meetups, με τη δικτύωση με Ιταλικές και Ισπανικές Τράπεζες που τρέχουν αντίστοιχα προγράμματα χρηματοδότησης, με τη συνεργασία με την ευρωπαϊκή πρωτοβουλία Crowd Dialog καθώς και ενημέρωση μέσα από τα μηνιαία Fintech Talks (1η Πέμπτη κάθε μήνα από Σεπτέμβριο, 17:00) αλλά και την διοργάνωση ειδικών Workshop για Fintect σε Creative Industries και Τουρισμό.

Οι partners της πρωτοβουλίας επισημαίνουν: «Δύναμη μας οι συνέργειες» και απευθύνουν ανοικτή πρόσκληση σε όλους τους δυναμικούς φορείς τους ελληνικού οικοσυστήματος να συμμετέχουν ενεργά ως μέλη στο εγχείρημα.

Όποιος/α θέλει μπορεί να παρακολουθήσει το online event ανακοίνωσης της πρωτοβουλίας την Πέμπτη 3 Ιουνίου στις 17:00. Για αυτό το λόγο επισκεφτείτε το site fintechhub.gr και γραφτείτε στην εκδήλωση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις