Σε επίπεδα ρεκόρ κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σήμερα με τις αγορές παγκοσμίως να παραμένουν σε ανοδική τροχιά για έβδομη ημέρα στον απόηχο της ανακοίνωσης θετικών στοιχείων από το μέτωπο της ανεργίας στις ΗΠΑ, στοιχεία που ενίσχυσαν τις ελπίδες οικονομικής ανάκαμψης.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κέρδιζε 0,4% τις πρώτες ώρες των συναλλαγών για να υπερβεί το ενδοσυνεδριακό ρεκόρ της Πέμπτης. Οι μετοχές ασφαλιστικών εταιρειών ενισχύονταν κατά 1,2% για να τεθούν επικεφαλής της ανόδου, με μοναδική εξαίρεση στον κανόνα τις μετοχές αυτοκινητοβιομηχανιών.

Νωρίτερα, στην Ασία, οι μετοχές έκλεισαν με σημαντικά κέρδη. Ο δείκτης Nikkei 225 στο Τόκιο ενισχύθηκε κατά περισσότερο από 2%, ενώ τα προθεσμιακά συμβόλαια στις ΗΠΑ δείχνουν πως επίκειται ισχυρή άνοδος στo άνοιγμα της Wall Street. Oι επενδυτές επίσης παρακολουθούν τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις στην Ουάσιγκτον αναφορικά με το πακέτο διαρθρωτικών δαπανών που προωθεί ο Πρόεδρος Μπάιντεν, με τους Ρεπουμπλικάνους να καταθέτουν αντιπρόταση 928 δις δολαρίων, πολύ κάτω από το 1,7 τρις δολάρια του Λευκού Οίκου.

Στην Ευρώπη, το ενδιαφέρον στρέφεται στις εξελίξεις με την Λευκορωσία, αλλά και στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά την προειδοποίηση του Μπόρις Τζόνσον για πιθανή καθυστέρηση στο πλήρες άνοιγμα της αγοράς στις 21 Ιουνίου λόγω της ισχυρής εμφάνισης του ινδικού στελέχους του κορονοΪού στη χώρα. Με ενδιαφέρον επίσης αναμένοντα τα στοιχεία για το επιχειρηματικό κλίμα, το οικονομικό κλίμα και την καταναλωτική εμπιστοσύνη στην Ευρωζώνη. Η Γαλλία θα ανακοινώσει τα τελικά στοιχεία για το ΑΕΠ του α΄ τριμήνου. Ο όμιλος πετρελαίου Total θα έχει την τακτική ετήσια συνέλευση μετόχων σήμερα, με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στην αλλαγή του ονόματος σε TotalEnergies σηματοδοτώντας την πορεία σε πιο καθαρές πηγές ενέργειας.

Η μετοχή της εταιρείας τηλεπικονωνιών SES του Λουξεμβούργου ήταν επικεφαλής της ανόδου με κέρδη 4%, ενώ αντίθετα η μετοχή της Corbion -ολλανδικής εταιρείας βιοτεχνολογίας- υποχωρούσε 5%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές