Την ικανοποίησή του για τις σημερινές προβλέψεις του ΟΟΣΑ, εξέφρασε σε δήλωσή του ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο ίδιος ανέφερε πως «Οι προβλέψεις που ανακοίνωσε σήμερα ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης για τη χώρα μας αποτελούν ακόμα ένα σήμα εμπιστοσύνης στην ασκούμενη οικονομική πολιτική και στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας», για να συμπληρώσει με νόημα πως οι «προοπτικές  εμφανίζονται σημαντικά βελτιωμένες για τη φετινή χρονιά, σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις του διεθνούς Οργανισμού, και ακόμα πιο δυναμικές για το 2022».

Ο υπουργός σημείωσε πως «ο ΟΟΣΑ εκτιμά ότι το 2021 το ΑΕΠ στην Ελλάδα θα αυξηθεί κατά 3,8%, έναντι προηγούμενης εκτίμησης για 3,4% και έναντι πρόβλεψης για μόλις 0,9% πριν από έξι μήνες.Όσον αφορά στο 2022, προβλέπει ανάπτυξη ύψους 5%».

Ακόμη, προσθέτει πως «Με τις προβλέψεις αυτές, ο ΟΟΣΑ προστίθεται σε μια μακρά σειρά θεσμών, οίκων αξιολόγησης, τραπεζών και αναλυτών, που αναθεωρούν επί τα βελτίω τις εκτιμήσεις τους για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Παράλληλα, συγκλίνουν στο ότι η Ελλάδα, μέσα στο 2022, θα υπερκαλύψει τις απώλειες που κατέγραψε, εξαιτίας της πρωτόγνωρης, παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης, πέρυσι στο ΑΕΠ της», σημειώνοντας παράλληλα, πως «Η έκθεση του διεθνούς Οργανισμού προβλέπει, επίσης, αποκλιμάκωση της ανεργίας, αύξηση των επενδύσεων και δημοσιονομική προσαρμογή μέσα από την ταχεία ανάκαμψη και ισχυρή ανάπτυξη της οικονομίας».

Και κατέληξε: «Επιπλέον, αναγνωρίζει την αποτελεσματικότητα των στοχευμένων μέτρων στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων που έλαβε η Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας και επιβεβαιώνει ότι το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας “Ελλάδα 2.0” περιλαμβάνει πολλά μέτρα που μπορούν να λειτουργήσουν ως μοχλοί αύξησης της παραγωγικότητας, ενίσχυσης της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας και βελτίωσης του επιχειρηματικού κλίματος».

Τι «βλέπει» η Deutsche Bank για την ελληνική ανάκαμψη

Την ίδια ώρα, η Deutsche Bank δεν άλλαξε τις προβλέψεις της για την Ελλάδα, αφού αναμένει ρυθμό αύξησης του 6,1% το 2022 ύστερα από μία ισχνή ανάπτυξη στην περιοχή του 2% εφέτος, η οποία ωστόσο υπολείπεται πλέον της εκτίμησης των οικονομολόγων άλλων διεθνών τραπεζών και ξένων οίκων που κάνουν λόγω για ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ στην περιοχή του 3,5%-5% εφέτος για την ελληνική οικονομία, καθώς οι προσδοκίες σχετικά με το άνοιγμα των ευρωπαϊκών οικονομίων από την πανδημία έχουν βελτιωθεί

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Macro