Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times η εταιρεία ByteDance, που έχει λανσάρει την εφαρμογή TikTok, αθόρυβα έχει λανσάρει την θυγατρική BytePlus η οποία ασχολείται με την πώληση τεχνολογιών που έχουν αναπτυχθεί για τη δημοφιλή εφαρμογή, συμπεριλαμβανομένου και του σχετικού αλγόριθμου.

Μάλιστα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι ενδιαφερόμενοι πελάτες μπορούν να αγοράσουν τεχνολογία οπτικής απόδοσης, εφέ πραγματικού χρόνου και συστήματα αυτόματης μετάφρασης, μεταξύ άλλων λειτουργιών.

Η BytePlus ιδρύθηκε μόλις τον περασμένο μήνα και έχει έδρα στη Σιγκαπούρη, ενώ διατηρεί παρουσία επίσης σε Χονγκ Κονγκ και Λονδίνο. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η εταιρεία φέρεται να εξετάζει και την κατάθεση εμπορικών σημάτων για την αμερικανική αγορά, αν και είναι αμφίβολο ότι διαθέτει οποιαδήποτε παρουσία στις ΗΠΑ αυτή την περίοδο.

Παρόλα αυτά, η BytePlus έχει πελάτες προερχόμενους από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η αμερικανική εφαρμογή μόδας Goat φέρεται ήδη να χρησιμοποιεί κώδικα της εταιρείας, όπως επίσης η ινδονησιακή εταιρεία online αγορών Chilibeli και η ταξιδιωτική ιστοσελίδα WeGo.

Σύμφωνα με αναλυτές η κίνηση δεν αποτελεί ουσιαστική έκπληξη, ακόμη και αν αποκαλύπτει ορισμένα από τα μυστικά της εφαρμογής TikTok. Ουσιαστικά, θα μπορούσε να βοηθήσει την κινεζική ByteDance να ανταγωνιστεί εταιρείες όπως οι Amazon, Microsoft και όχι μόνο στην πώληση εργαλείων τεχνολογίας σε άλλους εταιρικούς πελάτες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Τεχνητή νοημοσύνη: Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι συνεργασίες Microsoft-Amazon
Tεχνητή νοημοσύνη |

Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι ΑΙ συνεργασίες Microsoft-Amazon

Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών της Βρετανίας ζητά από τα ενδιαφερόμενα τρίτα μέρη τις απόψεις τους σχετικά με τις μεγάλες συνεργασίες που συνήψαν η Microsoft και η Amazon με μικρότερες εταιρείες AI