Οι περισσότεροι επεξεργαστές κατασκευάζονται από πυρίτιο και προφανώς είναι άκαμπτοι. Αυτό σημαίνει ότι ένας τέτοιος επεξεργαστής θα πρέπει να τοποθετηθεί «υπό προϋποθέσεις» σε ευλύγιστες συσκευές, όπως είναι τα αναδιπλούμενα τηλέφωνα ή τα wearables, δηλαδή σε σημείο που πρακτικά δεν λυγίζει.

Θέλοντας να καλύψει τις συγκεκριμένες ανάγκες η ARM παρουσίασε το νέο της PlasticARM, έναν εύκαμπτο επεξεργαστή για την κατασκευή του οποίου αντί για πυρίτιο έχει χρησιμοποιηθεί πλαστικό. Σύμφωνα με την εταιρεία ο PlasticARM «είναι ένας πλήρως λειτουργικός, χωρίς πυρίτιο επεξεργαστής αρχιτεκτονικής ARM».

Σύμφωνα με την ARM, το πλαστικό θα μπορούσε να είναι πολύ φθηνότερο σαν υλικό παραγωγής, ενώ με την εύκαμπτη φύση του θα υπήρχε η δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν οι επεξεργαστές σε πολλές διαφορετικές εφαρμογές. Αναφέρει ενδεικτικά ότι θα μπορούσε να συνδυαστεί με χαρτί, πλαστικό ή σε υπόστρωμα φύλλων μετάλλου. Πρόκειται δηλαδή για μια τεχνολογία ημιαγωγών που δεν θα περιοριζόταν σε έξυπνα ρολόγια και κινητά τηλέφωνα, αλλά θα μπορούσε να βρει εφαρμογές και στον χώρο της συσκευασίας τροφίμων, της επίδεσης τραυμάτων, άλλων ιατρικών συσκευών κλπ.

Αν και στην πρώτη φάση ανάπτυξης του επεξεργαστή η ισχύς του μάλλον συγκρίνεται με μοντέλα πολύ βασικών επιδόσεων, η ARM υποστηρίζει στο περιοδικό Nature ότι ο «επεξεργαστής είναι 12 φορές πιο πολύπλοκος σε σχέση με την προγενέστερη αντίστοιχη λύση εύκαμπτων ηλεκτρονικών».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία