Οι περισσότεροι επεξεργαστές κατασκευάζονται από πυρίτιο και προφανώς είναι άκαμπτοι. Αυτό σημαίνει ότι ένας τέτοιος επεξεργαστής θα πρέπει να τοποθετηθεί «υπό προϋποθέσεις» σε ευλύγιστες συσκευές, όπως είναι τα αναδιπλούμενα τηλέφωνα ή τα wearables, δηλαδή σε σημείο που πρακτικά δεν λυγίζει.

Θέλοντας να καλύψει τις συγκεκριμένες ανάγκες η ARM παρουσίασε το νέο της PlasticARM, έναν εύκαμπτο επεξεργαστή για την κατασκευή του οποίου αντί για πυρίτιο έχει χρησιμοποιηθεί πλαστικό. Σύμφωνα με την εταιρεία ο PlasticARM «είναι ένας πλήρως λειτουργικός, χωρίς πυρίτιο επεξεργαστής αρχιτεκτονικής ARM».

Σύμφωνα με την ARM, το πλαστικό θα μπορούσε να είναι πολύ φθηνότερο σαν υλικό παραγωγής, ενώ με την εύκαμπτη φύση του θα υπήρχε η δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν οι επεξεργαστές σε πολλές διαφορετικές εφαρμογές. Αναφέρει ενδεικτικά ότι θα μπορούσε να συνδυαστεί με χαρτί, πλαστικό ή σε υπόστρωμα φύλλων μετάλλου. Πρόκειται δηλαδή για μια τεχνολογία ημιαγωγών που δεν θα περιοριζόταν σε έξυπνα ρολόγια και κινητά τηλέφωνα, αλλά θα μπορούσε να βρει εφαρμογές και στον χώρο της συσκευασίας τροφίμων, της επίδεσης τραυμάτων, άλλων ιατρικών συσκευών κλπ.

Αν και στην πρώτη φάση ανάπτυξης του επεξεργαστή η ισχύς του μάλλον συγκρίνεται με μοντέλα πολύ βασικών επιδόσεων, η ARM υποστηρίζει στο περιοδικό Nature ότι ο «επεξεργαστής είναι 12 φορές πιο πολύπλοκος σε σχέση με την προγενέστερη αντίστοιχη λύση εύκαμπτων ηλεκτρονικών».

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Ταμείο Ανάκαμψης και ΕΣΠΑ για τις «Ψηφιακές Δεξιότητες για την Τρίτη Ηλικία»
Ταμείο Ανάκαμψης |

Ταμείο Ανάκαμψης - ΕΣΠΑ: Εργαλεία για τις «Ψηφιακές Δεξιότητες για την Τρίτη Ηλικία»

Η ανάγκη περισσότερων εργαλείων και εκπαιδευτικών δράσεων για την ανάπτυξη και βελτίωση των ψηφιακών δεξιοτήτων των ατόμων τρίτης ηλικίας, τονίστηκε σε συζήτηση στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ

Ελβετία – Προσφορά 4,4 εκατ. δολ. στην UNCTAD για ηλεκτρονικό εμπόριο και ψηφιακή οικονομία
Διεθνή |

UNCTAD: 4,4 εκατ. δολ. από την Ελβετία για e-trade και ψηφιακή οικονομία

Συνεισφορά ύψους 4,4 εκατομμυρίων δολαρίων (4 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα) στο πρόγραμμα ηλεκτρονικού εμπορίου και ψηφιακής οικονομίας της UNCTAD, ανακοίνωσε η Ελβετία. Τα κεφάλαια που θα διατεθούν μέσω της Ελβετικής Κρατικής Γραμματείας Οικονομικών Υποθέσεων (SECO) θα στηρίξουν την τεχνική συνεργασία του προγράμματος, την έρευνα και τις δραστηριότητες έως το 2024. Η UNCTAD και η Ελβετία υπέγραψαν […]

Τι τράβηξε το ενδιαφέρον των παιδιών στο διαδίκτυο αυτό το καλοκαίρι
Τεχνολογία |

Τι τράβηξε το ενδιαφέρον των παιδιών στο διαδίκτυο αυτό το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι του 2021, το TikTok κατάφερε να ξεπεράσει το WhatsApp στη λίστα των εφαρμογών που χρησιμοποιούν περισσότερο τα παιδιά. Η δημοτικότητα του Instagram συνέχισε να μειώνεται, ενώ η Eurovision έγινε δημοφιλής.

Συνάντηση Μητσοτάκη με βραβευμένους «startuppers»
Startups |

Τι συζήτησε ο Μητσοτάκης με βραβευμένους «startuppers»

Πρόκειται για την εταιρεία «Swim.me» που απέσπασε το πρώτο βραβείο στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Φοιτητικής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας με το «έξυπνο» σκουφάκι για άτομα με προβλήματα όρασης και την «FlowOn» που κέρδισε το δεύτερο βραβείο στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Μαθητικής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας με την «έξυπνη βρύση» που καταπολεμά τη σπατάλη νερού και τη μετάδοση μικροβίων