Σε αναζήτηση κατεύθυνσης παραμένει η Wall Street, παρά το γεγονός ότι οι δείκτες κατάφεραν τελικά και χθες να κλείσουν με κέρδη. Κι αυτό διότι, ναι μεν η ροή των εταιρικών αποτελεσμάτων παραμένει θετική, όμως οι αρνητικές εξελίξεις στις αγορές της Ασίας και κυρίως της Κίνας σε συνδυασμό με τους φόβους για την αναζωπύρωση της πανδημίας «μετρούν» σημαντικά για τους επενδυτές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα futures κινούνται αρνητικά, αν και με μικρές διακυμάνσεις. Τα futures του Dow υποχωρούν κατά 106 μονάδες, του S&P 500 κατά δέκα μονάδες και του τεχνολογικού Nasdaq κατά επτά μονάδες.

Την ίδια ώρα στην αγορά ομολόγων, οι αποδόσεις συνεχίζουν να κινούνται αρνητικά με την απόδοση του 10ετούς να έχει πέσει στο 1,246%. Το δολάριο αντιθέτως κερδίζει έδαφος με την ισοτιμία με το ευρώ να βρίσκεται στο 1,182, ενώ στην αγορά των commodities το πετρέλαιο υποχωρεί και πάλι, ενώ ο χρυσός ανεβαίνει. Το πετρέλαιο έχει πέσει στα 71,92 δολάρια το βαρέλι και ο χρυσός έχει ανέβει στα 1.804 δολάρια την ουγγιά.

Σήμερα η ατζέντα περιλαμβάνει σημαντικές ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων από κορυφαίες εταιρείες κυρίως του τεχνολογικού κλάδου, όπως η Apple, η Alphabet και η Microsoft. Μέχρι τώρα, άλλωστε, οι περισσότερες εταιρείες ανακοινώνουν καλύτερες από τις αναμενόμενες επιδόσεις.

Από εκεί και πέρα τα βλέμματα της αγοράς είναι στραμμένα στην ολοκλήρωση της διήμερης συνεδρίασης της Federal Reserve αύριο. Οι αναλυτές δεν αναμένουν αλλαγή πλεύσης από την Τράπεζα, αλλά περιμένουν να διαπιστώσουν αν το συμβούλιο θεωρεί πως τα δεδομένα αναφορικά με το ρυθμό ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας έχουν αλλάξει, όπως φοβάται η αγορά, λόγω της αναζωπύρωσης της πανδημίας που έχει αναζωπυρώσει το ρίσκο ανάσχεσης των οικονομιών. Εξάλλου, μία μέρα μετά, θα ανακοινωθούν από το υπουργείο Εμπορίου και τα στοιχεία για τον ρυθμό ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας για το τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street