Η Tesla πούλησε αρκετά αυτοκίνητα και ενεργειακά προϊόντα πρααγματοποιώντας κέρδη ακόμη και χωρίς να υπολογίζονται οι πωλήσεις πιστώσεων εκπομπών ρύπων σε άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες. Αυτό ήταν το όγδοο κερδοφόρο τρίμηνο στη σειρά για την Tesla, αλλά το πρώτο όπου μπορεί πραγματικά να πει ότι είναι μια κερδοφόρα αυτοκινητοβιομηχανία.

Η εταιρεία του Ίλον Μασκ ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι σημείωσε καθαρά έσοδα 1,14 δισεκατομμυρίων δολαρίων το δεύτερο τρίμηνο του 2021 όταν ο προηγούμενο έτος, τα καθαρά έσοδα είχαν ανέλθει σε 104 εκατομμύρια δολάρια. Σημειώνεται πως είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία ξεπερνά το 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε ό,τι αφορά τα καθαρά έσοδα τριμήνου.

Τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 1,45 δολ. με τις προβλέψεις να έκαναν λόγο  για 98 σεντς ανά μετοχή.

Η Tesla το κατάφερε, παρά την απώλεια 23 εκατομμυρίων δολαρίων από τις συναλλαγές του Μασκ με το Bitcoin, την καθυστερημένη είσοδο στην αγορά του ανανεωμένου sedan Model S και του SUV Model X, αλλά και την παγκόσμια έλλειψη ημιαγωγών. Συνολικά στο τρίμηνο, η Tesla είχε έσοδα 11,96 δισεκατομμυρίων δολαρίων έναντι 11,3 δισ. που ανέμεναν οι αναλυτές.

Το Model 3 sedan και το Model Y compact SUV κυριάρχησαν ξανά στις πωλήσεις της Tesla, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι υπάρχει μια αγορά για πιο προσιτά ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Η Tesla παρέδωσε πάνω από 200.000 Model 3 και Model Y το τρίμηνο, ενώ πούλησε μόλις 1.895 sedan Model S.

Η Tesla θα έχει ακόμη μεγαλύτερη παραγωγική ικανότητα όταν αρχίζει να κατασκευάζει οχήματα στα δύο εργοστάσια που χτίζει σε Τέξας και Γερμανία. Ενώ το τελευταίο προχωράει αργά λόγω των περιβαλλοντικών παραβιάσεων και της γραφειοκρατίας, το εργοστάσιο στο Τέξας χτίζεται πολύ γρήγορα. Αυτά τα άλλα εργοστάσια όχι μόνο μειώνουν το κόστος πώλησης αυτοκινήτων σε μια δεδομένη περιοχή, αλλά αντισταθμίζουν επίσης το γεγονός ότι το αρχικό εργοστάσιο της Tesla στην Καλιφόρνια λειτουργούσε στα όριά του εδώ και κάποιο καιρό.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή