Τουλάχιστον είκοσι άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι τουλάχιστον εβδομήντα εννιά τραυματίστηκαν όταν εξερράγη βυτιοφόρο φορτηγό που μετέφερε καύσιμο στην περιφέρεια Ακάρ, στο βόρειο τμήμα του Λιβάνου, ανακοίνωσε σήμερα Κυριακή ο λιβανέζικος Ερυθρός Σταυρός.

«Οι ομάδες μας απομάκρυναν 20 πτώματα και τουλάχιστον 7 τραυματίες από τον τόπο της έκρηξης βυτίου στην Ακάρ», διακόμισαν τα θύματα προς τα «νοσοκομεία της περιοχής», ανέφερε ο Ερυθρός Σταυρός μέσω Twitter.

Την πληροφορία ότι 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε έκρηξη βυτιοφόρου στην Ακάρ μετέδωσε το λιβανέζικο ειδησεογραφικό τηλεοπτικό MTV επικαλούμενο τον Ερυθρό Σταυρό.

Η αιτία της έκρηξης είναι άγνωστη μέχρι στιγμής.

Βίντεο που κυκλοφορούν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, που το Γαλλικό Πρακτορείο σημειώνει ότι δεν επαλήθευσε την αυθεντικότητά τους, καταγράφουν τεράστια πυρκαγιά που μαίνεται στον τόπο της έκρηξης.

Η έκρηξη σημειώθηκε μετά από συμπλοκές μεταξύ “κατοίκων που συγκεντρώθηκαν γύρω από το βυτίο για να γεμίσουν βενζίνη” τη νύχτα.

Το πρακτορείο πρόσθεσε ότι ο στρατός είχε μεταφέρει εκεί το κατασχεθέν βυτίο και είχε εγκαταλείψει την περιοχή πριν από την διαμάχη και την έκρηξη.

Η Yassine Metlej, υπάλληλος σε νοσοκομείο του Ακάρ, είπε ότι η εγκατάσταση είχε παραλάβει τουλάχιστον επτά πτώματα και δεκάδες εγκαυματίες.

«Τα πτώματα είναι τόσο απανθρακωμένα που δεν μπορούμε να τα αναγνωρίσουμε», είπε.

«Κάποιοι έχουν χάσει τα πρόσωπά τους, άλλοι τα χέρια τους».

Είπε ότι το νοσοκομείο έπρεπε να απομακρύνει τους περισσότερους τραυματίες επειδή δεν είναι εξοπλισμένο για τη θεραπεία σοβαρών εγκαυμάτων.

Ο Λίβανος, που χτυπήθηκε από μια οικονομική κρίση που χαρακτηρίστηκε από την Παγκόσμια Τράπεζα ως μία από τις χειρότερες στον πλανήτη από τη δεκαετία του 1850, αντιμετωπίζει την αυξανόμενη φτώχεια, την πτώση του νομίσματος και τις σοβαρές ελλείψεις καυσίμων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα