Η ιαπωνική οικονομία ανακάμπτει ταχύτερα από το αναμενόμενο, από την ύφεση που προκάλεσε η πανδημία, εν όψει και των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο.

Αυτό τουλάχιστον δείχνουν τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα, σύμφωνα με τα οποία, το τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου, η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο αναπτύχθηκε με διπλάσιο ρυθμό.

Τα προκαταρκτικά στοιχεία δείχνουν ότι το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) της Ιαπωνίας αυξήθηκε κατά 1,3% σε ετήσια βάση το δεύτερο τρίμηνο του έτους, έναντι ύφεσης 3,7% τους προηγούμενους τρεις μήνες, και ανάπτυξης 0,7% που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Ωστόσο, η ανάκαμψη της Ιαπωνίας παραμένει πολύ πιο αργή από ό, τι παρατηρήθηκε σε άλλες προηγμένες οικονομίες όπως οι ΗΠΑ, οι οποίες κατέγραψαν άλμα 6,5% του ΑΕΠ για το δεύτερο τρίμηνο του έτους.

Η σχετικά ασθενής ανάκαμψη της Ιαπωνίας αναδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση προσπάθησε να περιορίσει την πανδημία.

«Έχω πολύ ανάμεικτα συναισθήματα για αυτό το αποτέλεσμα του ΑΕΠ», δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Γιασουτόσι Νισιμούρα μετά τη δημοσιοποίηση των δεδομένων.

«Η προτεραιότητά μας είναι να αποτρέψουμε την εξάπλωση του ιού. Είναι πολύ κακό για την οικονομία να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση», πρόσθεσε.

Το 2020, η οικονομία της Ιαπωνίας συρρικνώθηκε κατά περισσότερο από 4,8% σε ετήσια βάση, η πρώτη της συρρίκνωση σε περισσότερο από μια δεκαετία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Κρατικό επενδυτικό ταμείο Νορβηγίας: Αρκετά μεγάλη «φούσκα στις μετοχές τεχνολογίας
Διεθνή |

«Φούσκα» στις μετοχές τεχνολογίας - Τι είπε ο διαχειριστής του κολοσσιαίου νορβηγικού κρατικού ταμείου

Υπάρχει σαφώς αρκετά μεγάλη “φούσκα” στον τομέα της τεχνολογίας, δηλώνει ο CEO της Norges Bank Investment Management που διαχειρίζεται το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Νορβηγίας