Eurobank – Ανοίγει το βιβλίο προσφορών για την άντληση 500 εκατ. ευρώ

Εκδίδεται senior preferred ομόλογο για την ενίσχυση των εναλλακτικών της κεφαλαίων

Eurobank – Ανοίγει το βιβλίο προσφορών για την άντληση 500 εκατ. ευρώ

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του ot.gr στην Google

Στο άνοιγμα του βιβλίου προσφορών για διάθεση ομολόγου υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας (senior preferred) προχωρά σήμερα η Eurobank, μετά την τελική απόφαση που ελήφθη από τη διοίκησή της λίγο μετά τις 10 το πρωί και αφού είχαν προηγηθεί χθες επαφές με επενδυτές.

Στόχος της τράπεζας είναι η ενίσχυση των συνολικών της κεφαλαίων κατά 500 εκατ. ευρώ με το συγκεκριμένο εναλλακτικό εργαλείο, το κόστος του οποίου σε ετήσια βάση δεν αποκλείεται να πέσει ακόμη και κάτω από το 2%.

Πρόκειται για τη δεύτερη έκδοση αυτής της κατηγορίας στην οποία προχωρά ο συστημικός όμιλος εφέτος. Οι νέοι τίτλοι θα έχουν διάρκεια 6,5 ετών με δικαίωμα ανάκλησης από την τράπεζα πριν από τα 5,5 χρόνια (6,5ΝC5,5).

Μέσω αυτών η Eurobank θα ενισχύσει περαιτέρω το συνολικό δείκτη κεφαλαιακής της επάρκειας με στόχευση μέσα στην επόμενη 5ετία να φτάσει στο 26% από 15,6% στο τέλος του α΄ εξαμήνου 2021.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη μορφή ομολόγων είναι η πιο ασφαλής, καθώς σε περίπτωση bail-in είναι τα τελευταία που μετατρέπονται σε μετοχές. Για το λόγο αυτό έχουν και το χαμηλότερο κουπόνι μεταξύ όλων των σχετικών εργαλείων.

OT Originals
Περισσότερα από Τράπεζες

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθυντής Σύνταξης: Χρήστος Κολώνας

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Μέτοχος: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Cookies