Ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων ζητά ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας με αντικείμενο την ρευστότητα στην οικονομία.

Την Τρίτη, από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών είχε δεσμευθεί πως θα ζητήσει ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής αναφορικά με τη ρευστότητα που χορηγείται από το τραπεζικό σύστημα και χθες ο υπουργός απέστειλε το σχετικό αίτημα προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Σταύρο Καλογιάννη.

Με το αίτημά του αυτό ζητεί να κληθούν τα μέλη της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, προκειμένου να γίνει ενημέρωση, συζήτηση και κατάθεση απόψεων και θέσεων επί του ζητήματος της παροχής ρευστότητας στην πραγματική οικονομία εκ μέρους των τραπεζικών ιδρυμάτων. Ζητεί, επίσης, να κληθούν να συμμετάσχουν, με σχετικές εισηγήσεις, η Τράπεζα της Ελλάδος και η Ελληνική Ένωση Τραπεζών και η συνεδρίαση να πραγματοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης του προσχεδίου προϋπολογισμού του 2022.

Διαβάστε επίσης: Τράπεζες – Ξεκινά το σαφάρι προσέλκυσης επενδυτών για το Ταμείο Ανάκαμψης

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Οικονομικών, έχει καθιερώσει τακτικές μηνιαίες συναντήσεις με εκπροσώπους των τραπεζών κάθε μήνα στο υπουργείο Οικονομικών, με σκοπό την διοχέτευση δανείων που θα φτάσουν στις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά που την έχουν ανάγκη.

Πλέον κλιμακώνει τις πιέσεις και η νέα αναμέτρηση αναμένεται να διεξαχθεί περί τα μέσα Οκτωβρίου, μετά τη συζήτηση του Προσχεδίου του κρατικού προϋπολογισμού.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις