Σε υψηλό επίπεδο ενδέχεται να παραμείνουν οι τιμές του πετρελαίου κατά τα επόμενα χρόνια, καθώς η ζήτηση ανακάμπτει και ενώ η προσφορά παραμένει περιορισμένη, σύμφωνα με τον επικεφαλής σχετικής ενεργειακής έρευνας της Goldman Sachs.

Ο Damien Courvalin δήλωσε ότι τα στοιχεία της αγοράς δικαιολογούν υψηλότερες τιμές και ότι η πρόβλεψη της τράπεζας για το Brent είναι στα 85 δολάρια ανά βαρέλι για τα επόμενα χρόνια.

«Αυτό δεν είναι ένα παροδικό χειμερινό σοκ όπως θα μπορούσε να είναι για το αέριο. Αυτό είναι στην πραγματικότητα η αρχή ενός υψηλότερου τιμολογίου για το πετρέλαιο», είπε στο CNBC την Πέμπτη.

Το βασικό σενάριο της Goldman Sachs είναι ότι το Brent θα φτάσει τα 90 δολάρια ανά βαρέλι μέχρι το τέλος του έτους.

Οι τιμές για το αργό πετρέλαιο των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 1,26% στα 81,45 δολάρια το βαρέλι, ενώ για το Brent ενισχύθηκαν κατά 1,24% για να κινηθούν στα 84,21 δολάρια ανά βαρέλι το απόγευμα της Πέμπτης στην Ασία.

Η αγορά πετρελαίου βρίσκεται στο «μεγαλύτερο μακροχρόνιο έλλειμμα που έχουμε δει εδώ και δεκαετίες» και η ζήτηση θα συνεχίσει να ξεπερνά την προσφορά το χειμώνα, δήλωσε ο Courvalin.

Σύμφωνα με τον Courvalin, η έλλειψη επενδύσεων στην προσφορά πετρελαίου την ώρα που η ζήτηση αυξάνεται υποδηλώνει «σταθερά υψηλές τιμές» για τουλάχιστον το επόμενο έτος.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Cop26 – Σχέδιο χρηματοδότησης 100 δισ. δολαρίων των φτωχών χωρών για την κλιματική αλλαγή στο παρά πέντε της Συνόδου
Green |

Cop26: Σχέδιο χρηματοδότησης 100 δισ. δολαρίων των φτωχών χωρών για την κλιματική αλλαγή στο παρά πέντε της Συνόδου

Αφορά παλαιότερο στόχο, στον οποίο οι πλουσιότερες χώρες δεν υπήρξαν συνεπείς, υπονομεύοντας την εμπιστοσύνη των φτωχώτερων χωρών και θέτοντας σε κίνδυνο την πρόοδο στις συνομιλίες Cop26, που ξεκινούν στη Γλασκώβη αυτήν την Κυριακή

Ο Ερντογάν πέρασε το σημείο χωρίς επιστροφή – Πλησιάζει το τέλος;
Διεθνή |

Ο Ερντογάν πέρασε το σημείο χωρίς επιστροφή – Πλησιάζει το τέλος;

Οι εξελίξεις στην Τουρκία επιταχύνονται σε όλα τα επίπεδα και μοιάζουν πλέον ανεξέλεγκτες. Ο «σουλτάνος» χάνει τον έλεγχο και η ανησυχία για την αντίδρασή του μεγαλώνει. Ο στρατός «αφουγκράζεται» προσεκτικά…

Μπαράζ ελλείψεων γονατίζει τη βιομηχανία αυτοκινήτου – Μετά τα μικροτσίπ ξεμένει και από μαγνήσιο
Διεθνή |

Μπαράζ ελλείψεων γονατίζει τη βιομηχανία αυτοκινήτου: Μετά τα μικροτσίπ ξεμένει και από μαγνήσιο

Το πρόβλημα ξεκίνησε αφότου η Κίνα, που καλύπτει το 95% των ευρωπαϊκών αναγκών, προχώρησε σε μείωση της παραγωγής για να εξοικονομήσει ενέργεια λόγω των υψηλών τιμών