Σημαντικές περιβαλλοντικές οργανώσεις καλούν τα μέλη της ομοσπονδιακής Βουλής (Bundestag) να μετεπιβιβαστούν από τα ενεργοβόρα υπηρεσιακά τους αυτοκίνητα στα ποδήλατα και τα μαζικά μέσα μεταφοράς χάριν του κλίματος ώστε να δώσουν έτσι και το καλό παράδειγμα στους πολίτες. Έτσι και θα ασκούνται και θα έχουν καλύτερη εικόνα της κατάστασης των μεταφορών.

«Ιδίως στην περιοχή των κυβερνητικών κτιρίων του Βερολίνου, οι μικρές αποστάσεις μπορούν να καλυφθούν με το ποδήλατο τόσο γρήγορα και με τόσο φιλικό προς το κλίμα τρόπο. Αυτοί είναι οι λόγοι για τους οποίους ζητούμε από τους βουλευτές να δώσουν ένα καλό παράδειγμα στους πολίτες και να επιλέξουν είτε το ποδήλατο είτε να χρησιμοποιούν τις δημόσιες συγκοινωνίες για τις μετακινήσεις τους», δήλωσε ο Ομοσπονδιακός Διευθύνων Σύμβουλος της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Deutsche Umwelthilfe», Γιούργκεν Ρες στην εφημερίδα του Ντίσελντορφ «Rheinische Post».

Η διευθύνουσα σύμβουλος της οργάνωσης «BUND», Άντγιε φον Μπροκ, υποστήριξε επίσης ότι «εάν οι βουλευτές χρησιμοποιούν το ποδήλατο πιο συχνά αντί να χρησιμοποιούν τα υπηρεσιακά οχημάτα του κοινοβουλίου (Bundestag), θα ασκούνται μεταξύ των πολλών συνεδριάσεων και θα αποκτήσουν και μια εικόνα για την κατάσταση της κυκλοφορίας και της ασφάλειας στους ποδηλατοδρόμους. Αυτό θα μπορούσε επίσης να οδηγήσει και σε καλύτερες αποφάσεις σε θέματα μετακινήσεων», τόνισε.Όπως αναφέρει η εφημερίδα Rheinische Post, στη διάθεση των βουλευτών βρίσκονται αυτή τη στιγμή 120 αυτοκίνητα της Bundestag και δεν προβλέπεται αύξησή τους και όσοι βουλευτές χρησιμοποιούν ενοικιαζόμενα ποδήλατα θα λαμβάνουν πίσω το κόστος.

Πηγή: ΑΠΕ -ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green
Motor Oil: Η THALIS αναβαθμίζει τον «Κύκλο του Νερού» στο δήμο Φαιστού της Κρήτης
Green |

Motor Oil: Η THALIS αναβαθμίζει τον «Κύκλο του Νερού» στο δήμο Φαιστού της Κρήτης

Στο πλαίσιο της τελετής παρουσιάστηκε το αντικείμενο του έργου και οι αναπτυξιακές επιπτώσεις του από την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) Φαιστού και την THALIS που είναι ο ανάδοχος.