Η Tesla  ανακοίνωσε 1,62 δισ. δολάρια καθαρά έσοδα (GAAP) για το  τρίτο τρίμηνο, δεύτερη φορά στην ιστορία της που ξεπέρασε το 1 δισ. δολάρια. Στο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, τα καθαρά έσοδα ήταν 331 εκατομμύρια δολάρια. Οι ανακοινώσεις ήλθαν αμέσως μετά το κουδούνι λήξη της συνεδρίασης και ξεπέρασαν τις προσδοκίες της αγοράς. 

Σε 1,86 δολάρια ανήλθαν τα κέρδη ανά μετοχή  έναντι 1,59 που ήταν η εκτίμηση της Refinitiv. Τα έσοδα διαμορφώθηκαν σε 13,67 δισ. δολάρια  έναντι 13,63 δισ. δολάρια που ανέμενε η  Refinitiv.

Τα αποτελέσματα ρεκόρ προήλθαν από τη βελτίωση του μικτού περιθώρικέρδους,  30,5% στην  αυτοκινητοβιομηχανία και 26,6% στο σύνολο των δραστηριοτήτων.

Η Tesla αποκόμισε 806 εκατ. δολάρια από την δραστηριότητα της στον τομέα της ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων των προϊόντων ηλιακής ενέργειας, αποθήκευσης ενέργειας για σπίτια και επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και 894 εκατ. δολάρια από έσοδα από υπηρεσίες.

Η εταιρεία ανακοίνωσε απομείωση αξίας 51 εκατ. δολαρίων που σχετίζεται με την επένδυσή της σε bitcoin, την οποία ανέφερε στα έξοδα «αναδιάρθρωσης και άλλων»

Σε αντίθεση με άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, οι πωλήσεις της Tesla αυξήθηκαν κατά τη διάρκεια του τριμήνου, θέτοντας ένα νέο ρεκόρ εταιρείας, παρά τις ελλείψεις τσιπ και τις προκλήσεις της αλυσίδας εφοδιασμού που επιβαρύνουν τον κλάδο.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Τουρκία – Υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης για το τρίτο τρίμηνο, που όμως δεν είναι βιώσιμοι
Διεθνή |

Ήλιος με δόντια για την τουρκική οικονομία

Η τουρκική κυβέρνηση πανηγυρίζει για την εκτίναξη των ρυθμών ανάπτυξης κατά 7,4% το τρίτο τρίμηνο, όμως διεθνείς αναλυτές επιμένουν πως δεν θα κρατήσουν τους επόμενους μήνες υπό την βαριά σκιά της νομισματικής κρίσης

«Παγκόσμια Πύλη», η απάντηση της ΕΕ στον «Δρόμο του Μεταξιού»
Διεθνή |

«Δρόμο του Μεταξιού» η Κίνα; – «Παγκόσμια Πύλη» η Ευρώπη!

Η πρόεδρος της Κομισιόν παρουσιάζει την Τετάρτη επενδυτικό σχέδιο ύψους 300 δισ. ευρώ, με στόχο να ανακόψει τον επεκτατισμό του Πεκίνου και να ενισχύσει την διεθνή οικονομική και γεωπολιτική θέση της ΕΕ.